Region

Zbog krađe u Njemačkoj priveden srpski poslanik, nameračio se na parfem, ruž i kremu

Meho Omerović (Foto: Blic)

Poslanik Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Meho Omerović priveden je na aerodromu u Frankfurtu zbog navodne krađe kozmetike u fri-šopu vredne oko 170 eura, a zbog toga su pozvani i predstavnici srpskog konzulata u Njemačkoj, objavili su srpski mediji.

Incident na aerodromu dogodio se, navodi se u policijskom izvještaju, 30. maja u 9.35 sati na aerodromu u Frankfurtu, a da je cijli slučaj prijavio detektiv zaposlen u prodavnici. Omerović se sumnjiči da je iz fri-šopa htio da iznese parfem, karmin i kremu od oko 170 eura, a nakon što ga je policija zaustavila pozvao se na diplomatski status.

Omerović je potvrdio novinarima da je bilo neprijatnosti, ali je rekao da je riječ o nesporazumu i da zbog zdravstvenih problema nije stigao odmah da plati kupljenu robu.

“Nakon kupovine u fri-šopu zabolio me je stomak. Morao sam hitno u toalet. Imao sam proliv. Zbog toga je došlo do nesporazuma”, ispričao je Omerović za Kurir.

Poslanik SDPS je dodao da je došlo do još jednog nesporazuma.

“Imao sam problem i sa nekim kodom od neke stare robe koji je ostao, pa je stalno pištalo na rendgenu”, naveo je Omerović.

Na pitanje novinara zašto se pozivao na diplomatski status i zašto je policija o svemu obavestila konzulat, poslanik SDPS je rekao da je kod sebe imao diplomatski pasoš, te da je bio na službenom putu.

Omerović je u Brisel otputovao preko Frankfurta kao član delegacije Skupštine Srbije koja je na poziv misije OEBS učestvovala na debati o sprovođenju bezbjednosne politike u kontekstu procesa pridruživanja Srbije Evropskoj uniji.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend