Region

Zemunska bolnica za dan primila 175 pacijenata

FOTO: Ilustracija

Direktor zemunske bolnice Dragoš Stojanović izjavio je danas da je ta ustanova za jedan dan od kako se vratila u kovid sistem primila 175 pacijenata, što se do sada nije desilo i apelovao na građane Srbije da izbjegavaju masovna okupljanja.

Stojanović je, gostujući u Jutarnjem dnevniku RTS-a, rekao da je u Zemunskoj bolnici koja je od juče ponovo u kovid sistemu, otvoreno šest punktova za preglede, i da je samo poslije podne u toj ustanovi obavljeno 140 pregleda.

„Mi nismo infektolozi, tako da je to veliki napor, a veliki je broj pacijenata i svi se trudimo da maksimalno svima izađemo u susret“, naveo je Stojanović.

Кako je dodao, to su u principu mlađi pacijenti sa lakšom kliničkom slikom, ali da se ona usložnjava i intenzivna njega je popunjena sa 20 pacijenata.

Stojanović je rekao da ga brine jutrošnji snimak koji se pojavio na društvenim mrežama i koji ukazuje na masovne žurke po splavovima.

„Apelujem i molim, suzdržite se od društvenih aktivnosti, ostavite restorane, splavove, kafane. Veliko je opterećenje na zdravstveni sistem, nije lako raditi na 30 stepeni u skafanderu“, ukazao je Stojanović.

On je istakao da je zdravstveni sistem Srbije jedan od najhumanijih na svijetu, ali da je veliki broj pacijenata i da, kako je naveo, nikad nisu primili 175 pacijenata u bolnicu u jednom danu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Pedja*
Gost
Pedja*

Zdrastveni sistem Srbije jedan od najhumanijih na svetu je pokazao svoju humanost ovih dana u N. Pazaru , Tutinu i Sjenici .

Terazijski
Gost
Terazijski

Srbija je već mesec dana u potpunom haosu, samo što se o tome do izbora nije smelo pričati. Izbori su potpuno neregularni i moraju se poništiti, jer se uspeh vladajuce stranke temelji na uspehu u borbi protiv bolesti.

Send this to a friend