Svijet

Tramp: Portoriko je u velikoj nevolji

Tramp

Predsjednik SAD Donald Tramp rekao je danas da je Portoriko u “velikoj nevolji” nakon udara uragana Marija i da već ima dug od nekoliko milijardi dolara.

“Portoriko je već patio od slomljene infrastrukture, ogromnog duga i u velikoj je nevolji. Stara električna mreža je potpuno uništena. Većina ostrva je uništena, uz milijarde dolara duga Vol stritu i bankama, sa kojim se mora izboriti, nažalost”, napisao je Tramp na svom Tviter nalogu.

Tramp nije ponudio rješenje za dug Portorika, koji iznosi 72 milijarde dolara.

Portparolka Bijele kuće Sara Senders rekla je novinarima da je administracija Donalda Trampa uključena u pronalaženje činjenica, kojim će se doći do zaključka koliko pomoći je potrebno Portoriku, prenosi Rojters.

Uragan Marija je najjaci uragan koji je udario ostrvsku zemlju u posljednjih 100 godina. Guverner Portorika Rikardo Roselo rekao je da se plaši “humanitarne krize” na ostrvu, ako SAD ne reaguju hitro.

“Moramo da spriječimo da se humanitarna kriza desi u Americi. Portoriko je dio SAD. Moramo nešto da preduzmemo hitno”, rekao je Roselo na konferenciji za štampu u prestonici Portorika, San Huanu, dodavši da je veličina uragana koji je pogodio Portoriko bez presedana.

Poslanici okruga Portorika opisali su odgovor SAD kao prespor i previše mali.

Potvrđeno je da je broj žrtava uragana Marija porastao na 49, 16 od kojih na Portoriku.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend