Svijet

Tramp sa arapskim liderima: Borba dobra i zla, a ne sukob civilizacija

Američki predsjednik Donald Tramp pozvaće danas arapske lidere na suprotstavljanje islamističkom ekstremizmu tokom govora u Saudijskoj Arabiji, u kojem će istaći da je borbu protiv terorizma borba dobra i zla, a ne sukob civilizacija, prenosi Rojters.

“Ovo je borba između varvarskih kriminalaca koji pokušavaju da satru ljudski život i pristojnih ljudi svih vjeroispovijesti koji nastoje da ga zaštite”, piše u izvodima govora koje je objavila Bijela kuća.

Tramp će navesti da to znači iskreno suprotstvljanje krizi islamističkog ekstremizma i islamističkih terorističkih grupa koje on nadahnjuje.

“I to znači stati zajedno protiv ubijanja nevinih muslimana, represije nad ženama, progona Jevreja i pokolja hrišćana”, navedeno je u izvodima govora.

Rojters je ranije naveo da Tramp, koji se nalazi u dvodnevnoj posjeti saudijskoj prijestonici Rijadu, pokušava da skupi podršku arapskih i muslimanskih lidera u borbi protiv Islamske države, koja i dalje kontroliše velike teritorije na području Sirije i Iraka, uprkos ofanzivama vladinih snaga u Iraku i koalicije predvođene Sjedinjenim Američkim Državama u Siriji.

Send this to a friend