Tehno & Nauka

Aplikacija Family link za roditelje

Family link jedan je od proizvoda kompanije Google namijenjen roditeljima u cilju praćenja i usmjeravanja dječijih aktivnosti na interetu. Na taj način, vrlo jednostavno i bez plaćanja, možete brinuti o sigurnosti svoje djece u online svijetu, ograničiti im koje aplikacije koriste i koliko vremena.

Google Family Link omogućava pregled aktivnosti i sadržaja kojima pristupa dijete, uvid u sadržaje i aplikacije koje dijete instalira kroz sistem odobravanja sa roditeljskog uređaja, kao i definisanje vremena koje provodi na mobilnom uređaju (telefon, tablet). Roditeljima ovaj servis nudi i mogućnost da se telefon zaključa i onemogući pristupanje internetu i zabavnim sadržajima kada je vrijeme za spavanje, školu ili učenje. Ukoliko dijete nosi sa sobom mobilni uređaj moguće je pratiti njegovu lokaciju i mjesta koja posjećuje.

Ovaj servis je besplatan, a da biste ga koristili, neohodan je samo odgovarajući uređaj za dijete i za roditelja, kao i Google nalog za oboje.

Da biste podesili Google Family Link servis, potrebno je da imate aktivan Gmail. Google Family Link je kompatibilan sa dječijim Android uređajima, Android uređajima kod roditelja i novijim verzijama iPhone uređaja. Riječ je o servisu koji omogućava da uparite i nekoliko naloga (majka, otac, djeca).

 

 

 

 

 

 

Send this to a friend