Tehno & Nauka

Apple počeo sa izdavanjem kreditne kartice

Američka kompanija Apple počela je danas sa izdavanjem svoje kreditne kartice “Apple card” koja će biti dostupna korisnicima iPhone-a.

Apple je lansiranje kartice najavio još u martu, u partnerstvu sa američkom investicionom bankom “Goldman Saks”, podsjeća američka agencija AP.

Ograničen broj korisnika iPhone-a, koji su ranije iskazali interesovanje za karticu, dobiće danas mejl obaveštenja u kojem se pozivaju da se prijave za dobijanje kartice preko aplikacije “wallet” na svom  iPhone-u. Proces odobravanja virtuelne kartice trajaće nekoliko minuta, a ako podnosilac prijave bude odobren, Apple card može biti odmah korišćena, izjavio je danas portparol kompanije.

Za isporuku fizičke kartice, napravljene od titanijuma, biće potrebno dva do tri dana, a kartica je, kako je saopšteno, za sada dostupna samo u SAD.

Kompanija je obećala brzu prijavu za dobijanje kartice i eliminisanje većine naknada, navodeći takođe da, korisnici koji kupovinu plaćaju preko Apple aplikacije za plaćanje “Apple Pay” dobijaju povraćaj novca u gotovini u visini dva odsto od vrednosti izvršene tranakcije.

Send this to a friend