Tehno & Nauka Nova opcija stiže uskoro

Fejsbuk sakriva broj lajkova ispod objava

Čelnici društvene mreže Facebook razmišljaju da ukinu prikazivanje broja osoba koje su reagovale na objave korisnika, a sve kako bi pomogli korisnicima koji se loše osjećaju kada im objava ne dobije željeni broj “lajkova”.

Portal “DigitalTrends“ objavio je izvještaj o posljednjim istraživanjima društvenih mreža i navodi kako se Facebook sprema da testno ukidanje brojača lajkova primijeni na aplikaciji Android.

Čelnici Facebooka su za magazin “TechCrunch” potvrdili te navode.

I prvi čovjek Facebooka Mark Zakerberg je prije nekoliko mjeseci izjavio da mu je želja da korisnici manje vode brigu o broju reakcija na njihove objave, a da više rade na povezivanju s drugim korisnicima.

Trka za pažnju na društvenim mrežama u proteklih nekoliko godina je trend koji ima negativan odraz na mentalno zdravlje ljudi, a posebno adolescenata.

Profesor psihologije sa Univerziteta u San Dijegu Žan Tvindž je prije dvije godine objavio rad u kojem ukazuje na veliku rast broja adolescenata koji dnevno minimalno pet sati provode na društvenim mrežama i upozorava da je ta kategorija i 70 puta sklonija samoubilačkim mislima od omladine koja na društvenim mrežama dnevno provodi do sat vremena.

Rezultati istraživanja pokazali su da raste i broj adolescenata koji se osjećaju očajno i bezvoljno. Taj problem je nešto izraženiji kod ženske populacije.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Vukovic M.
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vukovic M.
Gost
Vukovic M.

Kako mi je zao sad obe osobe sto zive za lajkove..uhh ko je dje jeo dke se posra dje je spava..sranjezni je sve to zato to i nemam niti razmisljam o fb ili isnta taj

Send this to a friend