Igrice

Da li će PS5 pokretati igre u 8K rezoluciji?

Relativno dugo se šuška o tome da je Playstation 5 u razvoju. U prethodnim mjesecima je i sam Sony potvrdio da se sljedeća generacija uveliko sprema, a pod tim su naravno mislili i na igre za novu konzolu.

Na nedavno održanoj Inter BEE konferenciji u Tokiju prikazan je ogroman televizor sa novom tehnologijom i na njemu je prikazana najnovija igra iz Gran Turismo serijala koja je planirana da se pojavi sa novom konzolom.

Ono što je impresivno i zapanjujuće je da je demo prikazan u 8K rezoluciji i 120 sličica u sekundi, iz čega se naslućuje da će peta generacija konzola biti prava “zvijer”.

Da je u pitanju igra koja će izaći za PS5 potvrdio je i sam vođa studija Polyphony Digital Kazunori Jamauči, koji je izjavio da igra koju rade ne može pokretati PS4 Pro, već samo konzola naredne generacije, a kao dodatan impresivni podatak se bilježi i to da je samo za izradu jednog automobila u digitalnoj formi potrebno čak 6 mjeseci.

Nismo sigurni da li je u pitanju samo ova igra koja je tako dizajnirana da maksimalno iskoristi moć konzole i predstavljenog televizora, ili će sve igre za PS5 biti igrive u 8K, jer bi to svakako bio ogroman skok.

Tags
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Krstaš
Gost
Krstaš

Ljudi ne mlatite.
Sony 4 PRO ne može ni FUll HD da pušti kako treba a kamoli 4K.
Ukoliko novi Sony bude mogao puštati (pravu 4K nativnu ) rezoluciju, uz stabilnih 60 FPS to će biti veliki uspjeh.
Jedina konzola koja bi možda mogla da pušta igre u 4K bi bio XBOX.

Prle
Gost
Prle

Marketing. I 4K je glupost i marketing. Nema nikakvog smisla. Ljudsko oko ne vidi u 4K ko je ucio biologiju. 8K je tek totalni idiotizam.

Zumzum
Gost
Zumzum

Ljudsko oko vidi 4k rezoluciju, ljudsko oko vidi i 8k razoluciju, ljudsko oko vidi preko 120 frejmova, sve te gluposti tipa ljudsko oko ne vidi, vidi, stani pored 4k TV i pored UHD TV, I PORED HD TV, i sam ćeš vidjeti razliku. Isto tako bićeš u stanju da vidiš razliku između 60 frejmova u sekundi i 120 frejmova u… Više »

Avdija
Gost
Avdija

Jednom cu te pozvati da dodjes kod mene da ti pustim film sa Netflixa u 4k na 55 OLED LG. Do tada, psst, i bavi se biologijom.

Zumzum
Gost
Zumzum

Nema šanse, koštao bi previše.
Ako pogledate cijene grafičkih kartica, i procesora, i ako pokušate da sastavite konfiguraciju koja bi bila u stanju da pokrene 8k koštala bi preko 2000€.
Sony će najverovatnije predstaviti 4k u 60fps ili 120fps što bi bilo impresivno, ali u tom slučaju sumnjam da će koristiti AMD hardware.

Avdija
Gost
Avdija

Kralju, nisi cuo za PS4 Pro koji to vec radi evo par godina? NE POSTOJI grafika (consumer level) koja pokrece 8k. Nvidia je tek prije mjesec dana izbacila RTX seriju koja proizvodi 4k u 60 fps (ili 100 fps).

Zoran M
Gost
Zoran M

Nece.

Send this to a friend