Igrice

Da li će PS5 pokretati igre u 8K rezoluciji?

Relativno dugo se šuška o tome da je Playstation 5 u razvoju. U prethodnim mjesecima je i sam Sony potvrdio da se sljedeća generacija uveliko sprema, a pod tim su naravno mislili i na igre za novu konzolu.

Na nedavno održanoj Inter BEE konferenciji u Tokiju prikazan je ogroman televizor sa novom tehnologijom i na njemu je prikazana najnovija igra iz Gran Turismo serijala koja je planirana da se pojavi sa novom konzolom.

Ono što je impresivno i zapanjujuće je da je demo prikazan u 8K rezoluciji i 120 sličica u sekundi, iz čega se naslućuje da će peta generacija konzola biti prava “zvijer”.

Da je u pitanju igra koja će izaći za PS5 potvrdio je i sam vođa studija Polyphony Digital Kazunori Jamauči, koji je izjavio da igra koju rade ne može pokretati PS4 Pro, već samo konzola naredne generacije, a kao dodatan impresivni podatak se bilježi i to da je samo za izradu jednog automobila u digitalnoj formi potrebno čak 6 mjeseci.

Nismo sigurni da li je u pitanju samo ova igra koja je tako dizajnirana da maksimalno iskoristi moć konzole i predstavljenog televizora, ili će sve igre za PS5 biti igrive u 8K, jer bi to svakako bio ogroman skok.

Tagovi

6 Komentara na "Da li će PS5 pokretati igre u 8K rezoluciji?"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend