Igrice

Nakon serije stiže i video igrica o Černobilju

Nakon serije koja je postala za kratko vrijeme popularna, stiže i video igrica o Černobilju.

Isti studio je, za potrebe svog projekta Chernobyl VR, prethodno već radio 3D skeniranje okoline, zbog čega u igri možemo da očekujemo realističan i vjeran prikaz černobiljskog okruženja.

Igra je, putem crowd-funding kampanje na Kickstarteru, već prikupila više od 200 hiljada dolara.

Radnja se odvija više od 30 godina nakon černobiljske katastrofa, koja se dogodila u trenutku kada ste vi bili tek mlad i zaneseni fizičar koji je radio u postrojenju elektrane. U nesreći ste izgubili djevojku, zbog čega se sada se vraćate u Černobilj da biste se napokon riješili demona prošlosti.

Autori igre obećavaju složenu i duboku priču, prepunu zapleta i emocija. Oni su objavili zvanični polusatni video igre iz pre-alpha verzije, iz koga se može zaključiti da je doživljaj u potpunosti pogođen.

Međutim, budući da je ovdje riječ o videoigri, ne treba se previše hvatati za istorijsku tačnost radnje i radioaktivne černobiljske okoline.

Prvu priliku za igranje Chernobylitea PC igrači bi trebalo da dobiju na jesen. Moguće je da će igra naknadno izađe i za konzole. Sama igra je najavljena još prošle godine, prije nego što je HBO-ova serija ostvarila nevjerovatan uspjeh u svijetu.

Upravo zato će biti zanimljivo ispratiti da li će “hajp” oko Černobila zahvatiti i samu igru, i privući igrače kojima bi ona inače prošla ispod radara.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Raulio
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Raulio
Gost
Raulio

S.T.A.L.K.E.R. je neprevaziđena igra što se tiče Černobilja tako da zaludan vam trud svirači.

Send this to a friend