Igrice

Nakon serije stiže i video igrica o Černobilju

Nakon serije koja je postala za kratko vrijeme popularna, stiže i video igrica o Černobilju.

Isti studio je, za potrebe svog projekta Chernobyl VR, prethodno već radio 3D skeniranje okoline, zbog čega u igri možemo da očekujemo realističan i vjeran prikaz černobiljskog okruženja.

Igra je, putem crowd-funding kampanje na Kickstarteru, već prikupila više od 200 hiljada dolara.

Radnja se odvija više od 30 godina nakon černobiljske katastrofa, koja se dogodila u trenutku kada ste vi bili tek mlad i zaneseni fizičar koji je radio u postrojenju elektrane. U nesreći ste izgubili djevojku, zbog čega se sada se vraćate u Černobilj da biste se napokon riješili demona prošlosti.

Autori igre obećavaju složenu i duboku priču, prepunu zapleta i emocija. Oni su objavili zvanični polusatni video igre iz pre-alpha verzije, iz koga se može zaključiti da je doživljaj u potpunosti pogođen.

Međutim, budući da je ovdje riječ o videoigri, ne treba se previše hvatati za istorijsku tačnost radnje i radioaktivne černobiljske okoline.

Prvu priliku za igranje Chernobylitea PC igrači bi trebalo da dobiju na jesen. Moguće je da će igra naknadno izađe i za konzole. Sama igra je najavljena još prošle godine, prije nego što je HBO-ova serija ostvarila nevjerovatan uspjeh u svijetu.

Upravo zato će biti zanimljivo ispratiti da li će “hajp” oko Černobila zahvatiti i samu igru, i privući igrače kojima bi ona inače prošla ispod radara.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Raulio
Gost
Raulio

S.T.A.L.K.E.R. je neprevaziđena igra što se tiče Černobilja tako da zaludan vam trud svirači.

Send this to a friend