Igrice

Radost za gejmere: Ove video igre nas očekuju u 2019. godini

Svijet gejminga i ljubitelja video igara svaku Novu godinu dočekuje sa nestrpljenjem oko toga kakvi se novi naslovi spremaju u godini koja predstoji.

Resident Evil 2

Već krajem januara očekuje se pravi “biser” za dugogodišnje gejmere.

Legendarna, originalna verzija ove igre izašla je davne 1998. godine. Napravio je japanski gigant za video igre Capcom, koji će biti zadužen i za rimejk. Originalni RE2 prodat je u blizu pet miliona primjeraka.

Za razliku od stare verzije, u novoj igri kamera igrača je iz trećeg lica što će svakako učiniti ovaj rimejk još uzbudljivijim. Radnja igre vrti se oko Leona Kenedija, policajca početnika i Kler Redfeld, studentkinje koji pokušavaju da pobjegnu iz grada Rakuna (Raccoon City) zahvaćenog zombi apokalipsom.

Resident Evil 2 biće dostupan u verzijama za PlayStation4, Windows, kao i Xbox One od 25. januara.

Mortal Kombat 11

Svako ko je ikada imao dodira sa video igrama, sigurno je u nekom trenutku došao u dodir sa legendarnim serijalom Mortal Kombat.

Lijepa vijest koja tim povodom očekuje sve ljubitelje ove borilačke igre jeste da je u pripremi novi nastavak – Mortal Kombat 11.

Igru razvija kompanija NetherRealm Studios koja stoji i iza prethodne igre iz serijala (Mortal Kombat X), a izdavač je gigant WarnerBros.

Za sada su izdavači “zagolicali” maštu gejmera svega jednim trejlerom u kome je prikazana borba između Scorpiona i Dark Raidena, dok u pozadini ide pjesma repera 21 Savage koja je napravljena specijalno za ovu igru.

Premijerno predstavljanje Mortal Kombat 11 biće 23. aprila, a igra će biti dostupna za Windows, Nintendo Switch, PlayStation4 i Xbox One.

Kreatori su za sve one koji poruče igru ranije pripremili bonus u vidu novog lika koga mogu da biraju – Šao Kana, koji je na nekim starijim verzijama Mortal Kombata predstavljao jednog od najsnažnijih boraca.

Star Wars: Jedi Fallen Order

Fanovi franšize Ratova zvijezda nikada nisu bili “laka publika” kada su u pitanju video igre sa tematikom iz ovih filmova. Ove godine, sa novim naslovom koji je najavljen, to se možda i promijeni.

Kreiranje igre Star Wars: Jedi Fallen Order prepušteno je Džejsonu Vestu i Vinsu Zampeli, ljudima koji stoje iza igara iz franšize Call of Duty do 2010. godine. Studio čiji su vlasnici bili Vest i Zampela kupio je gigant Electronic Arts 2017. godine, što uliva dodatnu nadu da će ova igra biti uspješna.

Iako još uvijek nije otkriveno mnogo, zna se da će radnja biti smještena u period između Epizode III i Epizode IV Ratova zvijezda i da će biti objavljena u toku 2019. godine. Dovoljno da svi fanovi ove franšize željno iščekuju trenutak kada će se dogoditi premijera.

Final Fantasy VII

Poslije godina tračeva i spekulacija, otkriveno je da će u 2019. godini biti kreiran još jedan rimejk legendarne video igre sa kraja devedesetih godina 20. vijeka.

Originalni Final Fantasy VII objavljen je 1997. godine. Podatak koji pokazuje koliko je ova igra popularna je da je do avgusta 2015. godine prodata u više od 11 miliona primjeraka u svim svojim verzijama. Kreatori igre su iz japanske kompanije Square, dok je za rimejk zadužen Square Enix, kompanija “nasljednica”.

Odlučeno je da se u novoj igri ne promijeni nijedan detalj iz originalne priče, uz dodatak novih sadržaja i prilagođavanja glavnih likova modernom vremenu. Kao i do sada, očekuje se da priča bude podeljena u nekoliko epizoda koje će biti raspoređene po posebnim igrama.

Datum premijere je još uvijek nepoznat.

Far Cry New Dawn

U 2019. godini očekuje nas i nasljednik veoma uspješnog Far Cry 5 pod nazivom New Dawn.

Kao i do sada, radnja igre se dešava u otvorenom svijetu (open world environment) u kome igrač može da istražuje okolinu peške ili uz pomoć najrazličitijih vrsta vozila.

Ono što je novina jeste da će igrači moći da preuzmu ulogu potpuno novog lika i da mu sami odrede pol, sposobnosti i moći koje posjeduje.

Za razvoj ove igra zadužen je Ubisoft, jedna od najvećih kompanija za razvoj i proizvodnju video igara na svijetu, a premijera je zakazana za 15. februar. Igra će biti dostupna za Windows, PlayStation4 i Xbox One.

Ipak, ovdje sigurno nije kraj svih uzbuđenja koji nas očekuju u 2019. godini u svijetu gejminga. Po navici, do kraja godine nas očekuju i PES 2020, Football Manager 2020, kao i mnogi drugi naslovi kojima možemo da se radujemo.

Send this to a friend