Tehno & Nauka

Gejmer u penziji zbog povrede palca: Za šest godina zaradio skoro 400.000 dolara

Jedan od najpoznatijih gejmera današnjice, Call of Duty igrač Tomas “ZooMaa” Paparao, objavio je kako mora da se povuče iz profesionalnog gejminga zbog povrede.

Naime, Paparato (25) povrijedio je palac i morao je da ga operiše, a na svom Twitter nalogu objavio je kako “jednostavno nije više moguće” da igra video-igre na profesionalnom nivou zbog bola u ruci.

“Srce mi se slama što moram da se odreknem video-igre u koju sam ulagao sebe svakog dana, već osam godina”, napisao je bivši član NYSL ekipe.

Kako kaže, u pitanju je “najteža stvar koju je ikada morao da napiše”, ali problem sa zglobom i palcem je prevelik, pa ne može više da se takmiči u svetskom gejming vrhu.

“Ne uživam u takmičenju kada ne mogu da budem ZooMaa, koga svi ga znaju i vole. Osjećam da ne bih bio fer prema sebi ili svom timu kada bih ponovo kroz sve to prolazio, potencijalno nanoseći još veću štetu ruci”, izjavio je.

Prema podacima dostupnim na internet-stranici esportsearnings, Paparato je, od nagrada sa turnira, zaradio 387,019 dolara tokom šest godina profesionalne gejming karijere.

 

 

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Četinar
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Četinar
Gost
Četinar

E ovoga zveka, ovaj igra igrice i zgrće pare a ja (i koliko još ljudi) crnčim povazdan za tu crkavicu…kukala nam majka đe ode ovaj svijet. Ali ko mi je kriv, mogao sam i ja da sjedim kući u toplom i mlatim po tastaturi

Send this to a friend