Kosmos Božićna zvijezda

Nebeski spektakl koji nije viđen 800 godina očekuje nas 21. decembra

Prvi put u 800 godina “Božićna zvijezda” osvijetliće nebo zahvaljujući Jupiteru i Saturnu.

Dvije najveće planete Sunčevog sistema, gledano sa Zemlje će 21. decembra biti toliko blizu da će izgledati poput ‘dvostruke planete’, kombinacije koji će na Zemlji izgledati kao jedna jarka svjetlosna tačka, što astronomi vjeruju da će izgledati spektakularno, piše republicworld.com.

Poslijednji put ovakva je konjukcija zabilježena 1226. godine, 4. marta. To je bilo vrijeme kada je mongolski vladar Džingis-kan osvajao velike djelove Azije, a Evropa je još uvijek bila generacijama daleko od renesanse.

Sljedeća takva konjukcija, predviđaju astronomi, biće 2080. godine. Konjukcija zvijezda moguće je i objašnjenje “Božićne” ili “Betlehemske zvijezde”.

Stručnjaci kažu kako će se ovaj rijedak događaj moći pratiti na vedrom nebu oko sat vremena nakon zalaska sunca 21. decembra.

Tako bliska pojava na nebu neće se ponoviti sve do 15. marta 2080. godine.

3

avatar
1000
3
0
0
 
3
nemamDrekavacMarko
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
nemam
Gost
nemam

Niste naveli, po misljenju vecine astrologa, tada nastupa era Vodolije. Ona ce da donese mnogo bolje periode i malo ce narod da se opameti i prestati da se oslanja na Bozansko – videli ljudi da nema vajde moliti se necemu sto ne postoji. Sto bi se reklo: “Mislice svojom glavom”. Najzad!

Drekavac
Gost
Drekavac

21. je poneđeljak, a ja svaki radni dan poslije posla i ručka moram malo da dremnem. Ništa , gledaću 2080…

Marko
Gost
Marko

Opušteno, ako ovu propuštimo sačekaćemo sledeću 🥴

Send this to a friend