Kosmos

Upozorenje zaposlenima u NASA: Zbog objavljivanja snimaka mogu biti otpušteni

Zaposlenima u američkom Svemirskom centru Kenedi navodno je rečeno da mogu biti otpušteni zbog objavljivanja snimaka zabilježenih u prostorijama Centra.

Upozorenje je izdato nakon što je procurio video snimak na kojem se prikazuje kako svemirska kapsula Dragon kru eksplodira na lokaciji za testiranje.

Pozivajući se na interno pismo poslato izvođačima radova zaposlenim u NASA, list Orlando sentinel piše da su zaposleni upozoreni da mogu biti otpušteni ukoliko objave bilo kakve fotografije ili video snimke zabilježene unutar Centra.

Portparol svemirske kompanije Džejkobs, koja radi za NASA Trejsi Jejts rekla je za za ovaj list da je interno pismo bilo podsjetnik na pravila koja osoblje mora da poštuje.

“U ta pravila uključeno je standardno upozorenje da bi pojedina kršenja mogla da dovedu do disciplinskog postupka, uključujući otpuštanje radnika”, kaže Jejtsova.

Russia Today piše da su nove mjere rezultat objavljivanja video snimka na kojem se prikazuje eksplozija tokom testiranja svemirske kapsule Dragon kru kompanije Spejs iks prošlog mjeseca.

Nasa i Spejs iks priznali su kasnije da je ishod testa bila “anomalija”, ali nisu iznijeli detalje incidenta, niti su objasnili oblake dima iznad Centra, koje je vidio veliki broj očevidaca.

Dragon kru je svemirska kapsula za višestruku upotrebu kojom se u svemir mogu transportovati ljudi i teret.

Nasa je dodelila 2,6 milijardi dolara kompaniji Spejs iks za potrebe ovog programa.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Licemjerje
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Licemjerje
Gost
Licemjerje

Kad ovo urade Rusi, to je sakrivanje podataka od javnosti.

Send this to a friend