Medicina

Fauči: Sigurna i efikasna vakcina početkom 2021. godine

Entoni Fauči

Američki imunolog Entoni Fauči kazao je da ostaje pri svojoj projekciji da će sigurna i efikasna vakcina protiv koronavirusa biti spremna početkom 2021. Rekao je da je moguće da se to dogodi i ranije, ali da je to malo vjerovatno.

Savjetnik Bijele kuće za koronavirus rekao je za CBS da “ćemo vjerojatniji scenario znati do kraja ove kalendarske godine i nadamo se da ćemo moći ozbiljno započeti vakcinisanje početkom 2021. godine“.

Fauči kaže da je uobičajeno da se studije vakcina u kasnoj fazi zaustave zbog nuspojava. Studija AstraZenece o potencijalnoj vakcini protiv koronavirusa nedavno je zaustavljena iz sigurnosnih razloga nakon oboljenja jednog primatelja vakcine u Velikoj Britaniji.

“To je zaista jedan od sigurnosnih ventila koji imate na kliničkim ispitivanjima poput ovog“, istakao je Fauči.

On dodaje da bi ljudi trebali biti oprezni u vezi s nošenjem maski, držanjem fizičke distance i izbjegavanjem gužve kako bi spriječili buduće povećanje broja zaraženih koronavirusom.

Sjedinjene Američke Države su najpogođenija zemlja svijeta pandemijom s dosad više od 6,3 miliona oboljelih od COVID-19 i gotovo 190.000 preminulih.

8

avatar
1000
8
0
0
 
8
TratincicaDan Noc ZoraHAHAHAHAHA♥️♥️♥TodorGaro
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Tratincica
Gost
Tratincica

Ovi imaju spremni vakcine I onda mi neka neko kaze da ovo nije sve zbog kupovini neispitanih vakcina
Pozdrav

Dan Noc Zora
Gost
Dan Noc Zora

Zato se I dize hajka oko “” projekta “” korone
Sve po datumima cak I po satima …
Kome vjerovati ?

HAHAHAHAHA♥️♥️♥
Gost
HAHAHAHAHA♥️♥️♥

Lijepo
Sada Soros nastupa

Todor
Gost
Todor

Vakcina već postoji i uspješno se prima u Rusiji. E sad, to što ste vi ljubomorni na Ruse jer su je otkrili a vi ne, i što nećete da je kupujete od Rusa i dajete im pare, nego ćete pustiti svoj narod da umire dok je vi ne pronađete, to govori koliki ste licemjeri.

Garo
Gost
Garo

Znači, kaskate za Rusima dobro…

Balsa
Gost
Balsa

Ja vi vjerujem sve al ja sam za ovu rusku ipak…

Jeste...farbamo
Gost
Jeste...farbamo

Taman fauči da je na tebi i na tvojim unučadima,ako ih imaš isbrobamo,aaa što veliš….ili bi ti radije na nekoj sirotinji malo experimenisao.

milisav
Gost
milisav

Do tada cemo mi imati svi imunitet u Crnoj Gori!

Send this to a friend