Medicina

Počeo je šesti Hakaton u Tivtu

Juče je u tivatskoj marini Porto Montenegro počeo šesti po redu Hakaton, pod nazivom “Hackathon in the Port 2018”. Događaj je namijenjen programerima, projekt menadžerima, grafičkim i interfejs dizajnerima, tj. svima koji temu kreiranja aplikacija doživljavaju bliskom, a puni su kreativnih ideja.

Hakaton se završava sjutra, 25. maja. Takmiči se ukupno osam timova – tri iz Srbije (Vitez i gusari, Laboratorija Interaktivnih umjetnosti FDU Beograd i Digital Doctors), jedan iz Bosne i Hercegovine (ETFIS), dva iz Makedonije (Inellipse i Semos Innovation Team) i dva iz Crne Gore (Full Stack Development i WeAR Real). Učesnici predstavljaju uglavnom iskusne ljude u programiranju. Mnogi od njih su već učestvovali na Hakaton takmičenjima u svojim zemljama, regionu i šire, dok su pojedini i višestruki pobjednici istih.

Hakaton su otvorili Ivica Tatar iz Logate-a i Kristina Škanata, PR koordinatorka u marini Porto Montenegro. Svi Hakatonci su unaprijed znali da je ovogodišnja tema kreiranje IT rješenja za Porto Montenegro sa elementima VR/AR tehnologija i mogli su do juče razmišljati o interesantnim konceptima, hardveru, softveru, korisničkom iskustvu i upotrebljivosti potencijalnog rješenja. Međutim, tek su na otvaranju dobili detaljne informacije i materijale koju im služe kao inspiracija.

Domaćin je omogućio takmičarima da se upoznaju sa poslovanjem marine, popričaju sa zaposlenima i na taj način dodatno oblikuju svoju ideju, kao i dobiju povratnu informaciju o njenom kvalitetu. Hakatonci mogu iskoristiti sve što tehnologija danas dozvoljava i napraviti nešto što može pomoći poslovanju Porto Montenegra.

I ove godine, organizatori su zadržali concept trodnevnog trajanja takmičenja, sa željom da dobiju što kvalitetnija rješenja. Ukoliko rješenja hakatonaca pokažu ozbiljan biznis potencijal i primjenljivost, crnogorska marina je spremna da podrži dalji razvoj najboljih. Takođe, pobjednici će dobiti priliku da predstave svoje rješenje na „ Spark.me“ konferenciji, u revijalnom dijelu Startup takmičenja, pred iskusnim ljudima iz svijeta IT-a i biznisa.

Ovogodišnje sudije: Ivica Tatar iz Logate, Predrag Leković iz Porto Montenegro, Predrag Lešić iz Digitalizuj.me, Mile Grbin iz Societe Generale Montenegro. Ove godine će i publika biti u mogućnosti da glasa za omiljeno rješenje putem forme na websajtu takmičenja i time doprinese odabiru najboljeg rješenja. Najbolji tim očekuje nagrada od 3,000 eura koju je obezbijedila Societe General Montenegro banka. Drugoplasirani tim će dobiti nagradu u iznosu 1,000 eura, čiji je sponsor kompanija SAGA CG, dok treće mjesto očekuje telefon Huawei P20, koji je obezbijedio Crnogorski Telekom.

Partneri šestog Hakatona su Porto Montenegro, Societe Generale Montenegro, SAGA CG, Crnogorski Telekom, Spark.me i MAMA International.

Tagovi

Send this to a friend