Medicina

Rusi registruju drugu vakcinu do 15. oktobra

Druga ruska vakcina protiv kovida 19, koju je razvio sibirski institut Vektor, biće registrovana do 15. oktobra, saopštila je danas agencija za zaštitu potrošača Rospotrebnadzor.

“Ministarstvo zdravlja Ruske Federacije počelo je proceduru registracije vakcine ”epivak-korona”. Završetak procedure registracije planiran je do 15. oktobra”, navodi se u saopštenju, prenosi TAS.

Vakcina će se proizvoditi u industrijskom postrojenju istraživačkog centra Vektor.

Poslije registracije vakcine počeće klinička ispitivanja uz učešće dobrovoljaca starijih od 60 godina, kao i ljudi sa hroničnim bolestima.

Istraživački centar Vektor dobio je 24. jula dozvolu ruskog ministarstva zdravlja da sprovodi klinička ispitivanja vakcine na dobrovoljcima.

4

avatar
1000
2
2
0
 
4
MrkiMilutinSovaLav
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Sova
Gost
Sova

Što ih ne registruju sve, odjednom? Da se ne muče više puta. Imaju kad ispitivat, nakon proizvodnje. Vakcinisano stanovništvo neka budu pokusni kunići.

Lav
Gost
Lav

Valjda ako radi jedna je dosta, sto ce ih 2-3 ?

Milutin
Gost
Milutin

Lav, jako glupo pitanje…
Ako radi golf šta će nam audi?

Mrki
Gost
Mrki

Sasvim logicno pitanje br.2 se pravi samo u slučaju da br.1 ima neki problem.Problem nije kod ubrizgavanja goriva na golfu ili audiju, već veoma opasne nuspojave koje do kraja nisu ispitane,a koje mogu dovesti do teških poslijedica po stanovništvo.Vjerovatno da je br.2 naprednija od br1 , ali ni br.10 niko od vas ne bi dozvolio da se ubrizga u vas,… Više »

Send this to a friend