Medicina

Svjetska zdravstvena organizacija: Ne znamo kada će biti kraj pandemije

Gebrejesus

Svjetska zdravstvena organizacija SZO ne zna kada će pandemija koronavirusa biti završena, ali pretpostavlja da će bolest biti stavljena pod kontrolu u roku od dvije godine.

Danas se obilježava tačno šest mjeseci kako je SZO proglasila pandemiju, iako je u početku ta organizacija pojavu virusa kovid-19 smatrala pandemijom sa nekoliko žarišta, prenosi Tass.

“Sa ove tačke gledišta ne možemo da kažemo kada će pandemija biti završena, ali je moguće uz globalne napore i modernu tehnologiju da će biti stavljena pod kontrolu za par godina”, navodi se u saopštenju SZO.

Kako se navodi, države bi trebalo da se fokusiraju na četiri prioriteta – sprečavanje pojačavanja virusa, osnaživanje ljudi da se zaštite, osnove javnog zdravlja i zaštitu ranjivih, uključujući starije i ljude sa posebnim potrebama.

SZO smatra i da je šest mjeseci od proglašenja pandemije, virus uglavnom ostao zarazan na isti način.

“Ljudski virusi mogu da napreduju, da postaju manje ili više patogeni. Na osnovu trenutne evidencije više od 80.000 genomskih uzoraka ustanovljeno je da se prenosivost i težina virusa nisu promijenili”, navodi SZO i dodaje da se stalno prate promjene virusa.

Kako se dodaje iako je kovid-19 novi virus, već sada se zna dosta o njemu.

9

avatar
1000
6
3
0
 
9
M.MichalAnteMarijaStjepangizmo
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Marija
Gost
Marija

PLandemija može trajati koliko vam volja.
Agenda 😈 Tedros lupetate gluposti! Niste nikakav zdravstveni djelatnik stručnjak,već ‘netko’ iz WHO
Prestanite eksperimentirati na ljudima!!
Trujete ih.😡

Stjepan
Gost
Stjepan

To nam kaže čovjek koji nema kvalifikacije da izvršava tu dužnost i postavljen je od Bili Gatesa. Zar vas nije sram i nije vam neugodno da slušate naređenja iz centra kojim upravlja jedan čovjek. Svjetska zdravstvena organizacija je postala privatna organizacija Bili Gatesa.

gizmo
Gost
gizmo

Čemu vi služite?

Cheese
Gost
Cheese

Nema sanse. Niti jedna pandemija ne moze u moderno doba da se oduzi na “par godina” kako kaze doticni. Ukoliko se desi ta od 28 vakcina koje se trenutno istrazuju, imamo samo jednu koja valja, a pod uslovom da se vakcinise samo 20% populacije svake drzave, imacemo sveobuhvatnu zastitu i pandemija ce bit gotova, a virus stavljem pod totalnu kontrolu.… Više »

Ante
Gost
Ante

Može…ako nije pandemija…nego PLANDEMIJA😁😁😁

M.Michal
Gost
M.Michal

Najbolja vakcina je caj od koprive i bjeli luk. Setnja u prirodi i na suncu…

marius
Gost
marius

Da mu se pod itno ponudi mjesto ministra zdravlja u ekspertckoj vladi. Ne mo da je to ko drugi kaparisa.

oooo
Gost
oooo

Kad se virus proizvede u laboratoriji automatski se proizvede i vakcina za njega.

Milka
Gost
Milka

I ja cvrsto vjerujem u to.

Send this to a friend