Medicina

Svjetska zdravstvena organizacija: Remdesvir i hidroksihlorokin nisu efikasni u liječenju korone

Svjetska zdravstvena organizacija saopštila je danas da lijekovi remdesivir, hidroksihlorokin, lopinavir/ritonavir i proizvodi interferona daju male ili nikakve rezultate u borbi protiv virusa COVID-19.

Studija o lijekovima sprovedena je u više od 30 zemalja, a na osnovu proučavanja efekata terapije na ukupni mortalitet, pokretanje ventilacije i trajanje boravka u bolnici kod hospitalizovanih pacijenata, prenosi Tass.

Mnoge zemlje, uključujući i SAD, Japan, Južnu Koreju, Indiju, Izrael i Veliku Britaniju koriste u liječenju virusa korona.

Taj lijek prvenstveno je namijenjen liječenju hepatitisa C i respiratornog sincicijskog virusa, a proučavalo se i njegovo dejstvo pri liječenju ebole, ali u tom slučaju nije pokazao efikasnost.

7

avatar
1000
3
4
0
 
6
Pravila Igre1918.RakiVartolomejVentilator
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Raki
Gost
Raki

Lazete…zato ke tramp onda prvo primio taj lijek i ozasao iz bolnice 3 dan zdrav

1918.
Gost
1918.

Ko zna čime su ga sve našpricali…

Ventilator
Gost
Ventilator

Jel to ona ista WHO koja je govorila da maske nisu djelotvorne?? Koja je mjesecima krila postojanje pandemije od javnosti iako su prvi znali stanje u Kini. Pitam se koja je funkcija ove zlokobne organizacije

Thor
Gost
Thor

Cek cek Americka FDA kaze da je Remdesivir itekako dobar lijek protiv korone, Francuska i Njemacka takodje, Norvezani, Japanci, Rusi, Kinezi, Brazilci, Indonezani, Tajlandjani, Turci, Iranci kazu da jeste i odjednom SZO kaze da nije. Pa stvar je jasna, a ta stvar znaci da milijarderi iz Silicijumske doline preko SZO zele da kontrolisu tok pandemije, odnosno ekonomije planete. Boga mi… Više »

Vartolomej
Gost
Vartolomej

A nije ta tvoja glava za dvije noge.

1918.
Gost
1918.

Kako će izgledati ta “osveta”? Možda da svi obrnu na litije?

Pravila Igre
Gost
Pravila Igre

FDA samo izdaje dozvole za neki lijek, ako ne utvrdi da je opasan po zdravlje, a ne odlučuje o tome je li koristan. CDC kaže da nije koristan. Teško je to reći koliko je koristan, kad ionako nitko i ne umre od korone, pa da si uzeo i med i mlijeko, rekao bi da je djelotvorno. Što je to zbog… Više »

Send this to a friend