Medicina

Testiranje pokazalo: Oksfordska vakcina podstiče snažnu imunološku reakciju

Ilustracija

Prvi rezultati testiranja vakcine protiv koronavirusa na čijem razvoju sarađuju Univerzitet u Oksfordu i kompanija Astra Zeneka, pokazali su da preparat podstiče snažnu reakciju imunološkog sistema kod starijih ljudi.

Londonski dnevnik Fajnenšl Tajms saznaje iz pouzdanih izvora da su istraživači ohrabreni nakon što se pokazalo da nova vakcina pokreće snažan imunološki odgovor kod starijih ljudi koji su posebno osjetljivi na teške oblike kovida 19 i izloženi visokom riziku smrtnog ishoda bolesti, prenio je Rojters.

Prva testiranja su pokazala da nova vakcina pokreće snažan imunološki odgovor i kod populacije starosti od 18 do 55 godina, ali u članku Fajnenšl Tajmsa se upozorava da su neki istraživači ukazali da testovi nisu garancija da se vakcina može smatrati definitivno bezbjednom i efikasnom za starije pacijente.

Smatra se da je kompanija Astra Zeneka, koja radi na vakcini protiv kovida 19 sa Univerzitetom u Oksfordu, najbliža uspješnom otkriću pouzadne anti-korona vakcine.

11

avatar
1000
5
6
0
 
9
MiskoMijoGausCheeseBerkhamsted
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Misko
Gost
Misko

Toliko je snazna reakcija da umiru od reakcije

Crni
Gost
Crni

Ne svirajte…podstice imunoloski sistem a ne lijeci

Gaus
Gost
Gaus

Lijepo li je biti neobrazovan pa mozak na pašnjak.
Nije dobro kad si pozitivan na neku bolest, dobro je da ti račun u banci bude pozitivan. Kad je bolest u regresiji je dobro, ako je tvoje obrazovanje u regresiji nije dobro.
Jak imunološki odgovor znači da se prave antitijela.
Stvarno ne mogu da ti objašnjavam šta su antirijela ali znaj to nijesu vanzemaljci.

Lominjo
Gost
Lominjo

Podstice ali u grob

Cheese
Gost
Cheese

Objavili su svi svjetski mediji a sinoc je na CNN kod Wolf Blitzer-a u emisiji “The Situation room” gostovala glavna doktorica koja vrsi ispitivanja Dr. Sarah Gilbert. U principu receno je da je vakcina 100%. Primjera radi doktor Anthony Fauci se nadao da cemo do kraja imati 1 vakcinu koja ce bit barem 75% efikasna jer bi time za 6-8… Više »

Berkhamsted
Gost
Berkhamsted

E Bogami ,,Cheese” pozdravljam te, jedan od rijetkih i detaljnih komentara, vrlo optimističan! Pozdrav za tebe. Miloš, Podgorica.

Cheese
Gost
Cheese

Pozdrav bratski i za tebe da ko i ova posast prodje sto prije 🙂

Mijo
Gost
Mijo

Izuzetan komentar! Strucan, strucniji nego sto je za sve ove mjesece iskomentarisao i jedan nas kvazi medicinski expert. Treba medicinari da procitaju Cheese komentar i da se zacrvene. Cheese – respect! Trebali ste se potpisati imenom jer ste sjajni! Koja ste struka?

CRNOGORAC
Gost
CRNOGORAC

Imunoloski odgovor?

Krsto
Gost
Krsto

Vakcina???😅😅😅😅😅😅😅😅😅

Cheese
Gost
Cheese

Imunoloski odgovor znaci da je proizvela jako puno anti tijela, odnosno T celija koje pamete ovaj virus. Sad smo dosli sa 3 godine zastite na potencijalno 17 godina. Drugim rijecima neko tvrdi da ova vakcina apsolutno ubija ovaj virus. Vidjecemo!

Send this to a friend