Tehno & Nauka

Osnivač Huaweija priznao: Porodici često kupujem iPhone

Osnivač i prvi čovjek kompanije Huawei Ren Žengfej rekao je u intervjuu kineskoj državnoj televiziji da članovima svoje porodice često kupuje iPhone uređaje.

Ren je to rekao u odgovoru na pozive na bojkot proizvoda kompanije Apple u Kini nakon što je Huawei dospio na crnu listu SAD-a i usred “rata” koji Amerika vodi protiv njegove kompanije.

“iPhone ima dobar ekosistem i kada se članovi moje porodice nalaze u inostranstvu, još uvjek im kupujem iPhone, tako da niko ne može da pomisli da ljubav prema Huaweiju treba da znači ljubav samo prema Huawei telefonima”, rekao je Ren, a prenio South China Morning Post.

Taj list navodi da je Ren pokušavao da smiri pokret odmazde u Kini protiv Apple proizvoda, jer korisnici društvenih mreža u toj zemlji pozivaju na njihov bojkot.

Kako piše portal Biznisinsajder, odranije je poznato da je “dinastija Huawei” “slaba” na Apple, pa je tako i Renova kćerka Meng Vanžhou imala više Apple uređaja kada je u decembru uhapšena u Kanadi.

Sa druge strane, neki zaposleni te kompanije su kažnjeni zbog upotrebe Apple proizvoda u prošlosti.

Ranije ove godine, dva radnika su bila degradirana i plata im je smanjena za oko 700 dolara nakon što su tvitovali sa kompanijskog naloga koristeći iPhone.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
rasso
Gost
rasso

Hahahaha, zakasnio si sa priznanjem jedno 15 tak dana.

Send this to a friend