Tehno & Nauka

Prvi leteći hotel na svijetu: Prima 5000 ljudi i ne može ostati bez goriva

Video koji prikazuje ambiciozni dizajn plutajućeg „hotela budućnosti“, koji bi mogao da primi 5.000 gostiju i koji može ostati u vazduhu godinama, podijelio je internet.

Na Jutjubu je objavljen snimak letećeg hotela budućnosti koji „nikada ne može ostati bez goriva“. Zahvaljujući nuklearnoj energiji, prvi leteći hotel nikada neće ostati bez goriva i može letjeti nekoliko godina bez dodirivanja tla“, tvrdi se u opisu futurističke letjelice koji prenosi britanski list Independent.

Prema ambicioznom dizajnu lebdećeg „hotela budućnosti“ pod imenom „Skaj kruz“ – letjelica bi mogla bi da primi 5.000 gostiju.

U opisu, dizajneri navode da krstaricu pokreće nuklearna energija i da njom upravlja sistem vještačke inteligencije. Hotel ima sopstvenu osmatračnicu u obliku diska u kojoj bi putnici mogli da vide neverovatne prikaze.

Projekat je predstavljen kao destinacija za odmor poput luksuznog broda za krstarenje, a u video snimcima se ističu barovi, restorani, bazeni, bioskopi, pozorišta, gejming sobe, kao i prostorije za vjenčanja i proslave.

Dizajneri tvrde da će, dok brod ostaje u vazduhu godinama, putnici biti snabdjevani zalihama putem električnih komercijalnih ili privatnih aviona, koji bi mogli da slete na vrh krstarice.

U video-materijalu na kojem je prikazan dizajn Tonija Holmstena i animacija Al-Gailija, tvrdi se da „Skaj kruz” ne bi imao „ugljenični otisak”, i da bi imao 20 električnih motora koji „obezbjeđuju čistu, nuklearnu energiju”.

Leteći brod je predstavljen kao destinacija za odmor poput luksuzne letjelice za krstarenje, gdje će biti više barova i restorana, bazena, paluba za osmatranje, bioskopa i pozorišta i soba za igre – kao i mjesta za vjenčanja koja su na raspolaganju za parove.

9

avatar
1000
5
4
0
 
9
VesoDolinaBogovaJoveticLeoPjer
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
DolinaBogova
Gost
DolinaBogova

A ko se odjavi iz Hotel Aviona a on ne slijece ! Jel putnici iskacu iz njega sa padobranom ?

Jovetic
Gost
Jovetic

A mi jos nemamo vodovod tocimo bidone sa izvora

Leo
Gost
Leo

Hoće li slećat u te dvije godine u Podgoricu?
U fazonu, kad ti je let? Za dvije godine?😀

Miso
Gost
Miso

Posto soba

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Oće li da mi neko objasni,đe su u ovoj priči srbi???

Mitar
Gost
Mitar

😂😂😂😂😂😂😂😂

Tata
Gost
Tata

Vjestacka inteligencija ce upravljati letilicom, zar to nijesu srbi?

Pjer
Gost
Pjer

Evo jacu pokusati
Nidje
Dje I mi

Veso
Gost
Veso

Iznad

Send this to a friend