Računari

Instagram novom opcijom naljutio korisnike

Popularna platforma za razmjenu fotografija Instagram dodala je opciju pravljenja anketa u okviru InstaStory (Polls sticker), omogućavajući korisnicima da postave pitanje, pozovu svoje pratioce da glasaju za neku od ponuđenih opcija i vide rezultate u realnom vremenu.

Međutim, mnogi korisnici našli su se u nebranom grožđu kada su shvatili da njihovi glasovi nisu bili anonimni.  Oni su svoje nezadovoljstvo izrazili na Twitteru.

Instagram je prethodno najavio novu opciju u svom blog postu, u kojem se jasno navodi da će korisnici moći da vide ko je glasao za koju opciju.

“Da biste vidjeli rezultate ankete, otvorite spisak onih koji su glasali. Tu ćete vidjeti sve što je potrebno da dobijete najbolji odgovor na svoje pitanje. Ne samo da ćete vidjeti koliko glasova je dobila svaka ponuđena opcija u anketi, već ćete moći da vidite ko je sve glasao i koje je opcije odabrao”, navodi se.

“Na taj način ćete moći da uporedite svoje glasove sa glasovima svojih pratilaca i prijatelja. I baš kao Story, vaša anketa i njeni rezultati nestaće nakon 24 sata”, piše.

Nažalost, čini se da veliki broj korisnika nije vidio post, prenosi Independent.

Send this to a friend