Računari Bojazan od zloupotreba

Majkrosoftov softver za prepoznavanje lica nije na prodaju

Predsjednik Majkrosofta i glavni pravnik te kompanije Bred Smit izjavio je da je “firma odbila zahtjeve vlade da od nje dobije softver za prepoznavanje lica zbog bojazni od zloupotrebe”.

On je naglasio da ova tehnologija nikada neće biti prodata da bi bila korištena za nadzor, prenosi Radio Slobodna Evropa (RSE).

“Nećemo prodati servise za prepoznavanje lica u svrhu vršenja masovnog nadzora bilo gdje u svijetu”, rekao je Smit.

Majkrosoft je pozvao na jačanje regulativa u sferi tehnologije za prepoznavanje lica, koja je korištena u Kini za praćenje pripadnika etničkih manjina.

Smit nije direktno zatražio zabranu ove tehnologije i rekao je da Majkrosoft veruje da se ona može upotrebiti na validne načine.

“Teško je biti inovativan ako ne možete da koristitte nešto. Teško je učiti ako ne možete da budete inovativni”, rekao je Smit.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
KarlitoBrigante
Gost
KarlitoBrigante

Taman, vise neces moc ni minuta proves a da te veliki brat ne posmatra. Sa jedne strane je to dobro ako se ne zloupotrebljava ali to je nemoguce i tu je problem.

KarlitoBrigante
Gost
KarlitoBrigante

Kod nas u Crnu Goru nas je neko gleda i dok jos kamera nije ni bilo pa nam tako sad ne smetamo. Vazda su po prozora i sve gledaju od dosade a kako smo mala sredina to se odma proslijedi po gradu tako da mi to imamo vec 70g

Princ od Konika
Gost
Princ od Konika

Za dvije godine ćemo svi nosati silikonske maske.

Send this to a friend