Računari

Nova opcija Facebooka pokazaće vam stravične brojke

U okviru Facebookove Android aplikacije pronađena je još neobjavljena “Your Time on Facebook” funkcija. Ovo pokazuje koliko vremena korisnik provodi na Facebook aplikaciji na telefonu, svakog od posljednjih sedam dana, kao i prosječno vrijeme provedeno u aplikaciji tokom dana.

Funkcija takođe omogućava podešavanje dnevnog podsjetnika, koji korisnika obavještava o tome da je prešao limit korišćenja koji je sam postavio, kao i prečicu za podešavanje Facebook obavještenja. Facebook je za TechCrunch potvrdio da radi na razvoju ove funkcije, a zvaničnik kompanije je istakao:

“Uvijek radimo na novim načinima, koji mogu da obezbijede da vrijeme koje korisnik provede na Facebooku bude dobro utrošeno”.

Funkcija bi Facebook korisnicima mogla da pomogne da budu racionalniji u tome koliko dugo vremena provode na društvenoj mreži. Ovo je posebno bitno u trenutku kada i iOS i Android u najnoviji verzijama donose sopstvene funkcije sa pregled koja aplikacija odvlači najveću pažnju korisnika i mogućnost podešavanja obavještenja i restrikcije korišćenja aplikacije kada se dostigne određeni limit.

Izvršni direktor Facebooka Mark Zakerberg je uporan u tvrdnjama da svaki trenutak koji se provede na Facebooku nije loš. Takođe, sugeriše se da je za korisnikovo dobro štetniji pasivni pregled sadržaja i gledanje videa, nego investirano dijeljenje sadržaja, komentarisanje i četovanje sa drugim korisnicima, što ljude čini da se osjećaju više povezano i podržano.

Međutim, ova razlika između dva načina korišćenja Facebooka nije vidljiva u prototipu “Your Time on Facebook” alatke, koja izgleda tretira isto sve vrijeme provedeno na Facebooku. Ukoliko servis uspije da kreira sistem koji može da mjeri aktivno i pasivno vrijeme provedeno na Facebooku i kako ovo utiče na zdravlje, ovo bi moglo da korisnike natjera ili da ograniče korišćenje aplikacije ili da Facebook koriste drugačije u direktnoj komunikaciji sa onlajn prijateljima.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
brko mali
Gost
brko mali

srecan sam jer sam zivio u vremenu fiksnih telefona kad su ljudi bili normalni…

Karlito
Gost
Karlito

Glupost, previše ih je koji cijeli zivot zive na Facebook, izgubili su dodir s realnošću totalno.

Send this to a friend