Računari

Otporna na vodu i UV zrake: Ova memorijska kartica izdržaće sve

Sony je predstavio novu liniju SD kartica pod nazivom Tough SD, a proizvođač za njih tvrdi da su najbrže i najotpornije do sada.

Tough SD je otporna na pad sa visine od pet metara, a ima i IP68 certifikat za otpornost na uticaje vode i prašine. Podaci koji su na njoj zabilježeni postojani su i nakon skeniranja kartice rendgenskim zracima.

Osim toga, kartica uspješno izdržava i uticaj magnetnog polja, električnu statiku, temperaturu i UV zračenje. Kartica je vodootporna na dubinama do jednog metra.

Za razliku od uobičajene konstrukcije kartica, sastavljenih od tri dijela, Sony-jeve katrice SF-G Tough serije se sastoje od samo jednog monolitnog dijela, odnosno u njima nema ni malo praznog prostora u unutrašnjosti kartice.

Budući da uopšte nama lako lomljive dijelove, kakva su konekciona rebara ili “write protection” prekidači, njena konstrukcija je i do 18 puta otpornija od one kod standardnih kartica.

Pored svega navedenog, Tough SD kartice korisnicima nude brzinu čitanja podataka od 300 MB/s pri i brzinu zapisivanja podataka od 299 MB/s.

Send this to a friend