Računari

Stigao prvi gejming laptop na svijetu sa dualnim ekranom

Foto: N1

Kompanija HP predstavila je na upravo održanom HP gejming festivalu u Pekingu moćnu liniju svojih inovacija u modelima OMEN i HP Pavilion Gaming.

Riječ je o novinama koje su učinile još jedan veliki iskorak u pravcu daljeg razvoju iskustva, doživljaja i zadovoljstva u savremenom gejmingu.

Povod najnovijim HP inovacijama i ovoga puta su bile potrebe korisnika. Naime, istraživanja obavljena u gejming industriji pokazuju da 82 odsto gejmera šalje poruke sa svog mobilnog telefona tokom gejming sesije, 61 odsto sluša muziku i 49 odsto gleda uživo prenose u vezi sa gejmingom, gleda video sadržaje i pretražuje veb sajtove.

Imajući sve ovo na umu, HP je na OMEN X S2 laptopu dodao jedinstveni drugi ekran, osjetljiv na dodir i lak za korišćenje, dijagonale šest inča (15,24 cm) i rezolucije 1080p, koji omogućava da gejmeri šalju poruke svojim prijateljima preko aplikacija WeChat i WhatsApp, da pretražuju muziku uz Spotify, gledaju Twitch i YouTube, a čak i služi kao hab za OMEN Command Center softver.

Foto: N1

Kao prvi gejming laptop na svijetu sa dualnim ekranom, OMEN X 2S protresa temelje uvreženog mišljenja o tome šta se očekuje od gejming laptopa, sa nevjerovatnim multitasking mogućnostima za različite aktivnosti, kao i podršku koju daju posebni tasteri-prečice.

Ako želite da gledate kako-da video materijale dok igrate igre, ili slušate „pravu“ pjesmu na Spotify-u dok skupljate sve i svašta da biste obavili neki zadatak u MMO igrama, ili koristite Twitch čet ili Discord da biste bili u toku, to više neće biti gnjavaža uz stalno korišćenje alt-tab prečice.

OMEN X 2S, dodatno opremljen mogućnošću preslikavanja ekrana u realnom vremenu kojom se može isjeći ili uveličati dio glavnog ekrana – uključujući opciju kopiranja dijela mape u trkačkoj igri – na drugi ekran, što omogućava da je vid centriran i da su pokreti glave više vertikalni nego horizontalni.

Foto: N1

Ova mašina debljine 20 milimetara, sa kompletno metalnom šasijom, prvi je gejming laptop na svijetu dijagonale 15 inča (38,1cm), koji dolazi sa ugrađenim tečnim metalom u termalnom sistemu, korišćenjem paste Thermal Grizzli Conductonaut.

Rezultat je fenomenalna disipacija toplote 10 puta veća od toplotne provodljivosti silikonske termalne paste, do 28 odsto frejmova u sekundi (FPS) bolje performanse u odnosu na tradicionalne paste prilikom testiranja u Apex Legends, i 8,5 odsto brže vreme na Blend Benchmark testu.

Send this to a friend