Računari

Vještačka inteligencija stiže na Messenger

Meta dovodi vještačku inteligenciju u Messenger, piše Verge. Kompanijin predsjednik odjeljenja za vještačku inteligenciju, Ahmad Al-Dahle, zaposlenima je rekao da će generativni model za početak da služi za izradu stikera koji se temelje na tekstualnim uputstvima. Ovo će prvo isprobati zaposleni, nakon čega će postati dostupna javnosti.

Naljepnice generisane vještačkom inteligencijom ‘tek su početak’, kažu iz kompanije.

“Uz stikere generisane vještačkom inteligencijom, naši korisnici mogu imati beskonačne opcije za kreativni izražaj, kulturalnu prezentaciju i čak nove trendove”, rekao je Al-Dahle.

“Naravno, stikeri su tek vrh ledenog brijega”.

“Modeli za vještačku inteligenciju mijenjaju bilo koju sliku koju želite na bilo koji način koji odaberete”.

Al-Dahle dodaje da kompanija takođe radi na razvijanju AI modela koji će transformisati veličinu slika.

Meta je uvođenje generativnog AI-ja najavila još kad je Mark Zakerberg lično pričao o izradi alata koje pokreće AI, uključujuću razna ‘iskustva’ sa tekstom u Messengeru i WhatsAppu. Metin šef je investitorima rekao da Meta želi AI agente da učini dostupni milijardama ljudi, naglasivši da će tehnologiju ugraditi u WhatsApp, Messenger, Facebook i Instagram.

Kompanija želi da uroni još dublje u AI sa LLaMA jezičnim modelom i nedavno objavljenim AI modelom otvorenog izvora koji kombinuje tekstualne, vizualne, kao i podatke kretanja.

Send this to a friend