Računari

Windows 10 je najviše korišćen desktop operativni sistem na svijetu

Više od milijardu ljudi koristi operativni sistem Windows 10, kažu iz kompanije Microsoft. To je i dalje najviše korišćen desktop operativni sistem na svijetu, daleko ispred macOS i Linux operativnih sistema.

Prošlog septembra, Microsoft je objavio da je dostigao 900 miliona korisnika širom svijeta. Bilo je potrebno samo pet mjeseci da se dostigne milijarda.

Objava je zvanična, jer dolazi sa italijanske stranice Microsoft kompanije, prenosi Gizchina. Oni su putem svoje italijanske stranice poslali “milijardu zahvalnica” svojim korisnicima.

Kada je Windows 10 objavljen 2015. godine, najavljeno je dostizanje milijarde uređaja “u roku od dvije do tri godine”. U 2017. godini je bilo “samo” 500 miliona korisnika.

Ovdje se računaju, treba napomenuti, i konzole kao što je Xbox, jer i on radi na Windows 10 sistemu.

Nedavno napuštanje Windows operativnog sistema od strane Microsofta takođe je verovatno pomoglo da se pređe broj od milijardu uređaja, pogotovo što je još uvijek moguće besplatno preći sa Windows 7 na Windows 10.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
CL4P-TP
Gost
CL4P-TP

Win10 je zapr5avo Microsoft-ov Mega Spyware

Mili
Gost
Mili

Windovs 7 je najbolji sto puta od windovs 10

Pravi Rade007
Gost
Pravi Rade007

Najgori operativni sistem u istoriji. Windows XP je bolji 10 puta od njega. Instakirah ga ,nagrdi mi se komojuter od kocenja i od nepodrzavanja mnogih stvari. Fino sam vratio Windows 7 i sad uzivam,pa nek me napadne 100 virusa.

Eto tako
Gost
Eto tako

Zato sto primoravaju korisnike da napuste 7!

Send this to a friend