Telefoni

Apple će sljedeće godine izbaciti tri nova modela

Kako navodi analitičar kompanije KGI Securities, Ming  Či Kuo, Apple će naredne godine objaviti tri nova iPhone modela, među kojima će biti 5.8-inčni i 6.5-inčni modeli sa OLED displejima i 6.1-inčni model sa LCD displejem.

Kuo smatra da će sva tri modela imati displej preko cijele prednje strane i TrueDepth kamera sistem kao što je bio slučaj kod iPhone X telefona.

Kuo očekuje da će 5.8-inčni model imati 458 piksela po inču gustinu ekrana, na osnovu čega možemo očekivati i da će sljedeća generacija iPhone X serije imati rezoluciju od 1,125×2,436 piksela.

Takođe navodi da će 6.5-inčni model imati oko 500 piksela po inču, dok se kod 6.1-inčnog modela očekuje oko 330 piksela po inču.

Prema najnovijem izvještaju, Kuo navodi da će 6.1-inčni model sa LCD displejem ciljati niža i srednja tržišta sa svojom cijenom koja bi trebalo da iznosi oko 700 dolara. Nažalost, nije navedeno kolika se cijena očekuje za  5.8-inčni model koji trenutno ima cijenu od 999 dolara i novi 6.5-inčnu varijantu. Kuo je optimističan po pitanju isporuke sva tri modela i očekuje da će biti objavljeni bez ikakvog odlaganja.

Na osnovu prethodnih preciznih izvještaja Kua, možemo očekivati da će većina ovih informacija biti realizovane, imajući u vidu da je predvidio da će iPhone X imati displej od 5.8-inča, stakleni/metalni dizajn, 3D senzore, kao i nedostatak Touch ID funkcije.

Tagovi

Send this to a friend