Telefoni

Apple večeras predstavlja nove uređaje: Stiže iPhone XS i pametni sat

Tradicionalno Apple-ovo predstavljanje, koje američki tehnološki džin organizuje svakog septembra, zakazano je za večeras. Očekuje se da će kompanija predstaviti S verziju prošlogodišnjeg iPhone-a X, kao i nove modele slušalica, pametni sat i možda nove iPaid-ove.

Događaj koji će biti u centru pažnje je predstavljanje novog izdanja ajfona X, sa ekranom dijagonale 5,8 inča (14,7 centimetara), koji će se najverovatnije zvati ajfon XS.

Pošto X označava „deset“, a ne latinično slovo, XS će biti u skladu sa ranijom praksom Apple-a da svake druge godine izbacuje S unaprijeđene modele prošlogodišnjih uređaja. Najvjerovatnije neće imati značenje kakvo bi moglo da se dobije čitanjem slova na engleskom jeziku.

U skladu sa Apple-ovom tradicijom, S modeli imaju pojačane komponente, ali zadržavaju dizajn uređaja koji su zamijenili. Tako je ajfon 4S uveo Siri, a 5S donio je otključavanje putem otiska prstiju.

Paleti ajfona X se očekuje da će biti pridodata i verzija sa većim ekranom, za koju se spekuliše da će se zvati ajfon XS maks, umjesto pređašnje prakse plus i pro.

Tagovi

Ostavite komentar prvi!

avatar
1000

Send this to a friend