Telefoni Novi modeli Ajfona mijenjaju sve

Da li treba mijenjati telefon nakon dvije godine?

Nakon predstavljanja novih Apple-ovih telefona i testiranja novina koje svježa tri modela imaju, novinar „Njujork tajmsa“ Brajan Čen u tekstu naslovljenom „Razmišljati drugačije u zlatnom dobu pametnih telefona“, napušta stav da telefon treba promijeniti poslije dvije godine.

Poslije više od decenije pisanja o tehnologiji, mogu da kažem da je komentarisanje novih „ajfona“ bio je jedan od mojih najjednostavnijih zadataka, počinje tekst Čen.

Iz godine u godinu, formula je bila sljedeća: testirao bih najvažnije nove osobine Apple-ovog najnovijeg pametnog telefona i procjenjivao da li su korisne. Pod pretpostavkom da najnoviji „ajfon“ dobro funkcioniše, moj savjet je bio uglavnom isti – preporučio bih prelazak na novi model ako je prošlo dvije godine od kupovine postojećeg pametnog telefona.

Međutim,ispitivanje „ajfona 11“, modela „11 pro“ i „11 pro maks“ – najnovijih modela koje je Apple predstavio prošle nedjelje i koji će biti dostupan ovog petka – savjetujem drugačiji pristup.

Suma sumarum? Vrijeme je za potpuno nove kriterijume za korak naprijed kada je u pitanju telefon koji imamo.

To je zato što sada živimo u zlatnom dobu pametnih telefona, gdje su poboljšanja ovih uređaja svake godine daleko od seizmičkih. Uređaji koji su predstavljeni prije tri godine ostaju svježi i više nego uspješni u onome što se očekuje od njih. Oni koji imaju „ajfon 7“ iz 2016. godine, na primjer, i dalje imaju veoma dobar telefon sa fantastičnom kamerom i velikim brzinama.

Dakle, sada je trenutak da se zapitamo: Da li zaista na svake dvije godine moramo unaprijediti svoje uređaje?

Na osnovu testiranja koje sam sproveo nad nova tri modela, odgovor je ne, ocjenjuje novinar Njujork tajmsa. Nemojte me pogrešno shvatiti – najnoviji modeli su lijepi. Apple ih je učinio bržim, poboljšao fotoaparate i produžio trajanje baterije. Novi modeli, takođe, mogu se kupiti već za 700 dolara, što je 50 dolara manje od najniže cijene koja je važila prije godinu dana, što predstavlja olakšanje u eri u kojoj cijene pametnih telefona stalno rastu.

Ali ništa od ovoga nije dovoljno da biste momentalno pohrlili za novijim telefonom ako stari imate samo dvije godine.

Najnoviji modeli „ajfona“ jednostavno nisu dovoljno odskočili od prošlogodišnjih modela, pa čak ni „ajfona 10“ iz 2017. godine.

Dakle, evo šta na kraju predlažem: Svakako bi trebalo da zamijenite telefon ukoliko je vaš trenutni uređaj star najmanje pet godina.

„Ajfon 11“ i druga dva nova modela značajni su iskorak u odnosu na one predstavljene 2014. godine. Ali za sve ostale koji imaju pametne telefone iz 2015. godine ili svježije, nema žurbe sa kupovinom. Umjesto toga, izvucite maksimum iz izvanrednog pametnog telefona koji već posjedujete, poručuje Brajan Čen.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Građanin Kejn
Gost
Građanin Kejn

Uzmeš Xiaomi,i dobiješ sve što imaju drugi za manju cijenu

Kratko-jasno
Gost
Kratko-jasno

Ajfon loš, Samsung dobar.

Eeee
Gost
Eeee

Sramota je da namjerno usporavaju telefone posle 2god. da bi kupovali nove,prevaranti

Prle
Gost
Prle

Ameri misle da ima jos budala. Sramota kakav je ip11. Ostali su ih pregazili, ni Tramp im pomoći ne može sankcijsma prema kinezima.

Send this to a friend