Telefoni

Direktor Instagrama uvjerava: Ne špijuniramo vaše privatne razgovore

Instagram ne špijunira privatne razgovore svojih korisnika da bi im kasnije slala ciljane reklame, izjavio je direktor te aplikacije Adam Moseri u intervjuu za američku televizijsku mrežu CBS.

“Ne gledamo vaše poruke i ne slušamo vaše razgovore. Bilo bi izuzetno problematično da to radimo. Međutim, svjestan sam da će vam biti teško da mi povjerujete”, rekao je Moseri.

Direktor Instagrama odgovorio je na to pitanje novinara pošto su se korisnicima pojavile reklame za određene proizvode koji su pomenuti u njihovim ranijim privatnim razgovorima.

Pitanje povjerljivosti podataka korisnika društvenih mreža jedno je od najosjetljivijih s kojima se suočava Fejsbuk poslije skandala 2018. godine sa curenjem podataka koje je preuzela firma Kembridž analitika.

Moseri je skrenuo pažnju i na tehnologiju za pravljenje namještenih i veoma realističnih video snimke na kojima se nekim poznatim ličnostima mogu staviti u usta izjave koje one nisu nikad dale. On je tu vrstu video snimaka nazvao kao “duboko lažne” (deepfake).

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Bole
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bole
Gost
Bole

Koga briga sta ko pise po instagramu… Je li Miko reko Jeki da ga je Stoja prevarila…

Send this to a friend