Telefoni

Loša vijest za vlasnike Huawei telefona

Allphabet Inc’s Google, krovna Google-ova firma, prekinula je saradnju s Huawei-jem, javio je Rojters sinoć pozivajući se na dobro upućeni izvor.

Još uvijek nije riječ o potpunom prestanku poslovanja, ali je svakako velik udarac za azijsku kompaniju koja se posljednjih sedmica našla na udaru američkog predsjednika Donalda Trumpa.

Huawei će tako izgubiti pristup za nadograđivanje telefona koji imaju Android. Takođe, izgubiće pristup Google Play Store-u, Gmailu i drugim brojnim aplikacijama.

<<<Google i Huawei: Nema mjesta panici<<<

Kako su objasnili iz Google-a, trenutni korisnici pametnih telefona Huawei sa Google aplikacijama moći će i dalje koristiti te aplikacije, kao i skidati nova ažuriranja za te aplikacije.

“Razmatramo implikacije ove odluke”, dodao je portparol kompanije Google.

Huawei će i dalje imati pristup onim Android aplikacijama koje su dostupne kroz Android Open Source Project (AOSP). Drugim riječima, imaće pristup onima koje su označene za slobodno korišćenje.

Sa druge strane, Google će prestati da pruža bilo kakvu tehničku podršku i saradnju Huaweiu.

Iz Huawei-ja su već kazali kako su posljednjih nekoliko godina proveli pripremajući plan i razvijajući vlastitu tehnologiju u slučaju da im se blokira korištenje Androida. Neki djelovi te tehnologije, kako su kazali iz firme, već se koriste u Kini.

Tramp je sredinom prošle sedmice proglasio “vanredno stanje u zemlji” kako bi zabranio prvenstveno američkim telekomunikacijskim mrežama da kupuju opremu od stranih kompanija koje su ocijenjene kao rizične, što ponajprije pogađa Kinu.

13

avatar
1000
9
4
0
 
12
PravednikAleksaBidonSenkaPeka
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Aleksa
Gost
Aleksa

Taman ću da kupim Huawei ako mi obećaju da one debilne obavezne Google ove aplikacije koje ti ne daju da izbrišeš neću imati na telefonu, eto!

Bidon
Gost
Bidon

Kinezi, nacija bez ideja, obični prevaranti. Niko normalan ne kupuje njihove brendove.

Senka
Gost
Senka

Dezunformacija. Sadasnji vlasnici Huaweii i Honor telefona nece imati nikakvih problema. Ali za sledece telefone ovih marki bice zabranjene aplikacije Play Store, Youtube, Gmail…

Peka
Gost
Peka

Realno, Kinezi su najveći falsifikatori u istoriji, koji bi bez američke dosadašnje pomoći , kao i industrijske špijunaže, još uvijek svi bili u poljima pirinča.

Bnjj
Gost
Bnjj

Fašistički zakon

Kriticar
Gost
Kriticar

Trenutni korisnici pametnih telefona marke Huavej sa Gugl aplikacijama moći će i dalje koristiti te aplikacije, kao i skidati nova ažuriranja za te aplikacije, objavio je portparol kompanije Gugl, a kako prenosi Rojters. Krovna Guglova firma Alfabet Inc. je sa kineskom kompanjom Huavej obustavila saradnju koja zahtijeva prenos hardvera, softvera i tehničkih usluga, osim onih koji su javno dostupni putem… Više »

Pravednik
Gost
Pravednik

Huavej?

Ifi
Gost
Ifi

Jel se ovi sprdaju? Jel ovo sad znaci da ja sa svog Huaweia necu moci da ulazim na Gugl i gmail iako nisam u Americi? Moze li neko da objasni

mojsilović
Gost
mojsilović

Ako voziš Forda nećeš moći ni autoputem za niđe.

Miki
Gost
Miki

Pise da mogu vec postojeci korisnici telefona sve da koriste kao do sad, ali novi nece moci.

Peka
Gost
Peka

Ljudi su ti fino objasnili da će moći sa trenutnih uredjaja, ali ne i sa novih…piše sve. Vidim da znaš da pišeš, valjda znaš i čitati.

Mislioc
Gost
Mislioc

Englezi stari nacisti

Koko
Gost
Koko

Američka gamad

Send this to a friend