Telefoni

Huawei predstavio premijum modele: Najskuplji P30 Pro košta 1249 eura

Kineski tehnološki gigant Huawei upravo je u Parizu predstavio svoje najnovije premijum modele pametnih telefona serije P30.

Iako se u oba slučaja po brojnim funkcijama radi o već standardnoj nadogradnji među generacijama uređaja, tu je i jedno vrlo ugodno iznenađenje – skuplji P30 Pro dolazi bez slušalice – koju zamjenjuje vibrirajućim ekranom. Proizvođač tvrdi da diskrecija razgovora pomoću ovoga dostiže novi nivo upravo zato jer više ne slušate glasove, već vibraciju – čim bolje prislonite uho uređaju, to će zvuk biti bolji.

P30 Pro takođe ima puno bolji sistem kamera – čak četiri pozadinske. One koriste SuperSpectrum senzor za koji Huawei tvrdi da ima puno bolju mogućnost upijanja svjetla od tipičnog senzora kakvog susrijećemo kod mobilnih uređaja. Sistem kamera za P30 i P30 Pro napravljeni su u saradnji sa Leicom.

Kako bi podržao sve funkcije, Huawei P30 Pro dolazi sa baterijom kapaciteta 4200 mAH, dok nešto manji P30 ima onu od 3650 mAH.

Što se ekrana tiče, P30 Pro ima 6.47-inčni OLED, dok manji P30 ima 6.1-inčni OLED prikaz. Prednja kamera je u oba slučaja smještena u izrezu na samom vrhu uređaja. Oba telefona, naravno, dolaze sa senzorom za otisak prsta smještenom ispod samog ekrana. Početna cijena Huaweija P30 je 799 eura, dok će se za skuplji P30 Pro morati izdvojiti od 999 do 1249 eura. Oba uređaja su u Evropi dostupna od danas.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
heroj
Gost
heroj

Top su telefoni nema što, al ovoliko para za kineza mnogo vala

tool
Gost
tool

kinez original ahahahah

Sams
Gost
Sams

I Iphone se pravi u Kini. Mada, svakako kupujem Samsung, jer mi je poznat raspored svega što koristim.

Send this to a friend