Telefoni

Huawei registrovao ime svog Androida, stiže alternativa za Play Store

Izgleda da je Google-ov potez od prošle nedjelje, kojim je ta kompanija opozvala Android licence Huaweiju, dao dodatno ubrzanje rezervnom planu kineskog tehnološkog giganta da svoje uređaje prebaci na sopstveni operativni sistem, koji nosi interni naziv Hongmeng.

Posljednje informacije govore da bi operativni sistem kompanije Huawei mogao da dobije zvanično ime Ark OS.

Ta informacija potiče od navodnog zahtjeva koji je Huawei podnio Kancelariji Evropske unije za intelektualnu svojinu 24. maja, za zaštitu sledećih naziva: HUAWEI ARK OS, HUAWEI ARK, ARK i ARK OS.

Još uvijek, međutim, nije pozato u kojoj fazi se nalazi razvoj Huawei Ark OS-a.

Kako navodi GSM Arena, Huawei o sopstvenom operativnom sistemu razmišlja još od 2015. godine.

Prema pisanju tog sajta, Huawei je u pregovorima sa tvorcima open source platforme Aptoid. Ta alternativa za Google Play Store ima više od 100 miliona korisnika, kojima je na raspolaganju više od 900.000 aplikacija.

4

avatar
1000
2
2
0
 
4
PadreNeckoPereckoCCCNesoo
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
NeckoPerecko
Gost
NeckoPerecko

Huawei je krs, a sada je tek otpad. Procice gore od Nokia Lumie telefona sa Windowsom. Mogu da naprave 6 softvera novih, Android je Android. Opet ce im biti zabranjeno koriscenje svih aplikacija, sem kineskih gluposti. Glup telefon, glup softver, glupe aplikacije.

Padre
Gost
Padre

Volim ove seljake koji status dokazuju telefonom i nista sto nije Apple ili Samsung ne valja i za to smece daju godisnju platu da bi se videlo ko su oni i koliko vrede.Pozz samo napred ……

Nesoo
Gost
Nesoo

Procice kao nokija

CCC
Gost
CCC

Ti si lud, ovo je kompanija 3. u svijetu po prodaji telefona , a prva u opremi. Jis iza nje stoji cn vlada. Samo nek se prodaje u kini nikad se ugasiti nece

Send this to a friend