Telefoni

Huawei saopštio da stiže Nova 4, Samsung odmah najavio Galaxy A8s

Svega nekoliko sati nakon što je Huawei najavio da će svoj Nova 4 telefon predstaviti 17. decembra, Samsung je objavio da kompanijin Galaxy A8s stiže nedelju dana ranije (10. decembra).

Takav potez svakako ne predstavlja slučajnost, s obzirom na to da se trka oko toga ko će predstaviti prvi telefon sa otvorom za kameru u ekranu, vodi još od novembra. U ovom trenutku izgleda da će Samsung prestići Huawei, ali uvijek postoji šansa da dođe do nekog iznenađenja.

LCD ekrane oba telefona (Galaxy A8s i Nova 4) je kreirala kineska kompanija BOE, ali se sugeriše da je Samsungov model više premijum.

Kada su specifikacije u pitanju, očekuje se da će Samsung Galaxy A8s imati 6.3-inčni LCD sa 2340 x 1080p rezolucijom i 19.5:9 ekranom, Snapdragon 710 čipset, do 6GB RAM-a, 24MP selfi kameru ugrađenu u displej i tri kamere na poleđini.

O specifikacijama telefona Huawei Nova 4 i dalje se malo zna. Očekuje se 7nm Kirin 980 procesor, do 6GB RAM-a i 128GB skladišnog prostora, po dvije kamere na poleđini i na prednjoj strani.

Send this to a friend