Telefoni

Huawei već isporučio milione telefona sa sopstvenim operativnim sistemom

Huawei je već uspio da isporuči milion telefona sa sopstvenim operativnim sistemom, koji makar u Kini nosi oznaku HongMeng.

Ipak, kako prenosi Rosenblatt Securities, nije sasvim jasno da li je riječ o telefonima koji su napustili skladišta, o test primjercima ili o uređajima koji su zapravo spremni za isporuku krajnjim korisnicima. Izvještaj otkriva da je softver kompatibilan sa svim Android aplikacijama, kao i da ima napredne bezbjednosne funkcije, prenosi PC Press.

China Daily prenosi izjavu Jua Čengdonga (stranoj javnosti poznatog i kao Ričard Ju) iz CEO-a kompanije Huawei, koji je rekao da će operativni sistem kompanije biti dostupan najranije tokom jeseni, a najkasnije narednog proljeća, u zavisnosti od područja.

“Moguće je instalirati ga na mobilne telefone, kompjutere, tablete, televizore, automobilske sisteme, nosive uređaje, i bilo gdje gdje se inače koristi operativni sistem”, rekao je Ju u WeChat grupi sa internet ekspertima.

Iako je američka administracija odložila zabranu Huaweija za 90 dana, proizvođač iz Šenžena očito ne želi da čeka na konačno rješenje problema, ako do njega uopšte dođe, već forsira prelazak na sopstvenu platformu, koja je ionako razvijana već nekoliko godina.

Huawei Central navodi da je oznaka “HongMeng” već registrovana na raznim tržištima, poput Kanade, Evrope, Južne Koreje i Meksika. Neki mediji su prenosili da će taj OS, na nekim tržištima, ponijeti oznaku ArkOS ili OakOS.

“HongMeng”, inače, na kineskom jeziku znači “Crveni san”. Ime je povezano sa mitskim stanjem sveta iz kineske mitologije, kada je svetom vladala “Velika magla”.

Naravno, uvijek ostaje mogućnost da Huawei na zapadnim tržištima jednostavno ponudi telefone sa bukvalno prevedenim Red Dream OS-om.

4

avatar
1000
1
3
0
 
3
Princ od KonikaTehnofog
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
fog
Gost
fog

zamisli error window sa onim hieroglifima ha ha ha

Tehno
Gost
Tehno

Bog s tobom, pa prevod svih windowa i svih poruka u tom OS-u prevodilac zavrsi za najvise 7 dana.

Princ od Konika
Gost
Princ od Konika

Ja ne razumijem ako nije na engleski, zato što je užasno prevedeno.

Princ od Konika
Gost
Princ od Konika

Govorim o windowsu ili androidu na balkanskom jeziku. Pa je prošlo više od 7 dana, od kada ga prevode.

Send this to a friend