Telefoni Cijena ostaje ista

Huaweijev telefon na preklop stiže sa još jačim hardverom

Glavni igrači na globanom tržištu pametnih telefona definitvno su se prerano “zaigrali” kada su njihovi telefoni sa ekranima na preklop u pitanju.

Nakon toga i Huawei je pomjerio lansiranje svog “preklopnika” – modela Mate X, i najavio da će se njihov prvi “savitljivi” telefon zvanično pojaviti u novembru.

Moglo bi se pretpostaviti da je do odlaganja došlo zbog sličnih problema kao i kod korejskog rivala, mada bi nova informacije mogla da nas navede i na drugačiju pomisao.

Kako piše GSM Arena, kada bude stigao na tržište Huawei Mate X će imati najsavremeniji hardver koji kineski proizvođač može da ponudi, pa je za vjerovati da su baš ta unapređenja odgodila njegovo predstavljanje.

Mate X na tržište stići opremljen potpuno novim Kirin 990 procesorom, koji još uvek nije zvanično predstavljen. Na njega, međutim, neće biti potrebno čekati dugo, pošto se na njemu zansiva i nova Mate 30 serija, koja stiže ove jeseni.

“Savitljivi” Mate X će imati i novije kamere, pa će tako umesto senzora iz serije Mate 20, biti opremljen onima iz novije serije P30. Time će glavna kamera, umjesto RGB filtera, imati Quad-Bayer filter sa RYYB rasporedom boja, što će omogućiti prodor do 40 odsto više svjetla u odnosu na RGB.

O promjeni ostalih specifikacija za sada nema informacija, pa je za verovati da će one ostati iste kao što je i najavljeno: 8GB RAM-a, 512GB prostora za skladištenje podataka i bateriju kapaciteta 4.500 mAh.

Očekuje se i da će najavljena cijena od 2.299 eura ostati ista, uprkos poboljšanom hardveru.

Send this to a friend