Telefoni

iPhone X dominira, najprodavaniji i u martu

Analitička kompanija Counterpoint Research objavila je listu najnovijih dostupnih podataka o prodaji telefona, a lista je dostupna za mart. Na vrhu liste je ostao Apple iPhone X, sa tržišnim učešćem od 3,5 procenata. Na drugom mjestu, sa tržišnim učešćem od 2,3 odsto je bio iPhone 8 Plus.

Po prvi put u istoriji, Xiaomi je ponosni proizvođač najprodavanijeg Android telefona, koji je za mart bio Redmi 5A sa 1,8 odsto tržišnog učešća. Nakon njega sledi Oppo A83 telefon iz srednjeg segmenta. Potom slijede Samsungovi premijum telefoni za ovu godinu – Galaxy S9 i Galaxy S9+, koji su se našli na petom i šestom mjestu najprodavanijih telefona tokom marta (1,6 odsto).

Takođe, sa učešćem od 1,6 procenata je i iPhone 7 na sedmom mjestu. Slijede ga iPhone 8 (1.4 odsto učešća), Samsung Galaxy J7 Pro (1,4 odsto) i Apple iPhone 6 (1,2 odsto).

Kako Counterpoint Research ističe, iPhone X je ostao lider u ultra-premijum segmentu tržišta, dok je Samsung duplirao svoje učešće od prodaje u premijum segmentu. Kineski proizvođači Oppo, Vivo, Xiaomi i Huawei su pobjednici u srednjem i donjem segmentu tržišta.

Tagovi

Ostavite komentar prvi!

avatar
1000

Send this to a friend