Telefoni

Još jedna nagrada za Huawei P20 Pro, najbolji pametni telefon 2018.

Huawei P20 Pro osvojio je titulu najboljeg pametnog telefona 2018. godine na godišnjoj dodjeli nagrada European Hardware Awards 2018.

Dodjelu svake godine organizuje Evropsko udruženje za hardver, koje spaja devet najvećih nezavisnih tehnoloških publikacija širom Evrope s kombinovanim dometom od preko 22 miliona čitalaca.

“Ova nagrada je još jedno veliko postignuće za Huawei P20 Pro, te potvrđuje njegovu poziciju kao omiljenog pametnog telefona. Oduševljeni smo priznanjem koje nam je ujedno pokazatelj da idemo u dobrom smjeru”, izjavio je Brus Li, potpredsjednik Handset Business odjela u Huawei Consumer Business grupi.

Evropsko udruženje za hardver ocjenjuje najbolje elektronske uređaje na evropskom tržištu koji su odabrani od strane renomiranih urednika širom Evrope. U 2018. godini više od 100 urednika glasalo je za svoje omiljene uređaje u čak 42 kategorije elektronskih uređaja i hardvera, uključujući i pametne telefone, gadgete i PC komponente.

Andrzej Bania, jedan od osnivača udruženja, izjavio je da je, nakon evaluacije posljednjih proizvoda koji su lansirani na tržište, više od 100 evropskih tech urednika ocijenilo Huawei P20 Pro kao najbolji od najboljih.

“Ovo je izuzetno velik uspjeh za Huawei, s obzirom na kategoriju sa izuzetnom konkurencijom”.

Huawei P20 Pro niže nagrade na globalnom nivou, najviše zahvaljujući veoma naprednom sistemu kamere. Huawei P20 Pro ima 4D fokus, što znači da kamera predviđa objekte u pokretu, te se fokusira na njih kako bi uhvatila i najsitnije detalje. Vještačka inteligencija koristi se AI-Assisted Composition podešavanjem koje predlaže inteligentne ideje za snimanje pejzaža ili više ljudi u jednoj fotografiji, a podržava i stabilizaciju fotografije, te 960fps super slow motion.

Ostavite komentar prvi!

avatar
1000

Send this to a friend