Telefoni

Kako smanjiti potrošnju baterije iPhonea?

Kako smanjiti potrošnju baterije uvijek gladnog iPhonea? Donosimo nekoliko jednostavnih savjeta koje možete primijeniti bilo kada i bilo gdje.

Šef razvoja softvera kompanije Apple Kreg Federgi pobio je uvreženo mišljenje da možete da smanjite trošenje baterije na iPhoneu, ako pogasite otvorene aplikacije koje ne koristite.

U stvari, stalno prisilno zatvaranje i ponovno otvaranje aplikacija skraćuje životni vijek baterije. Za prisilnim gašenjem treba posegnuti samo kad se aplikacija smrzne ili stvara probleme.

Kako onda možete smanjiti potrošnju baterije? 

Pomoći će ako uključite Airplane Mode u području slabog signala, kako telefon ne bi uzaludno pokušavao da pronađe mrežu. Isto važi i za WiFi, ako u blizini nema dostupne mreže, kao i za Bluetooth, ukoliko ga ne koristite.

Takođe, iPhone možete prebaciti na režim smanjene potrošnje energije, kad baterija padne na 20 odsto kapaciteta. Tako bi, navodno, baterija mogla da izdrži 20 minuta bez punjenja, pod uslovom da smartfon previše ne opterećujete zadacima.

Jednostavan način uštede je i zamjena Facebook aplikacije lakšom verzijom, kao i korišćenje te mreže pomoću pregledača Safari, piše Mental Flos.

S obzirom na to da je ekran prilično veliki potrošač baterije, pokušajte da aktivirate automatsko prilagođavanje svijetla. Tako nećete morati sami da se bavite time, a iPhone će nastojati da ekran prilagodi dnevnom osvjetljenju.

Ostavite komentar prvi!

avatar
1000

Send this to a friend