Telefoni

Motorolin novi telefon izgleda kao klon Ajfona

Motorola je predstavila svoj novi smartfon iz linije Motorola One nazvan One Vision.

Telefon je dobio 6,3-inčni LCD ekran formata 21:9 koji je savršen za gledanje filmova, trend kojem se Sony priključio. Motorola ovaj ekran naziva CinemaVision. To nije najoštriji panel na svijetu s rezolucijom 2.520×1.080 piksela, posebno kad se uzme u obzir veličina uređaja, ali je bez sumnje dostojan flagshipa. U gornjem lijevom uglu ekrana je okrugli izrez u koji je smještena selfie kamera.

Nazad je kamera od 48 MP, ali ćete nakon fotografisanja dobiti fotografiju od 12 megapiksela kroz QuadPixel metodu kombinovanja četiri piksela u jedan veći 1.6µm pixel. Ovo rezultira s četiri puta većom svjetlosnom osjetljivosti kao i oštriju fotografiju. Druga prednja kamera se koristi samo za dubinu.

Kamera ima optičku stabilizaciju slike i Night Mode, kao i Motorolin softver za kameru s nekoliko AI trikova.

Naprijed je selfie kamera od 25 MP koja će praviti fotografije u maksimalnoj rezoluciji samo u uslovima dobre svjetlosti, dok će u lošijim uvjetima rezolucija biti smanjena kako bi prioritet imala ekspozicija.

Ovo je uređaj srednjih specifikacija što pokazuju Samsungov Exynos 9609 procesor, 4 GB RAM-a te 128 GB interne memorije koja se može proširiti pomoću micro SD kartice. Uređaj napaja baterija kapaciteta 3.500 mAh. Motorola One koristi operativni sistem Android One.

Uređaj će se u Evropi pojaviti u narednim mjesecima.

Send this to a friend