Telefoni

Možete li da zamislite život bez mobilnog telefona?

Jedno od posljednjih istraživanja pokazuje da sedmoro od deset ispitanih ne može da podnese da bude bez mobilnog telefona. Svi ispitani, u poroseku provode po tri i po sata dnevno u korišćenju mobilnog telefona.

Istraživanje, u kojem su ispitivane navike 2.000 vlasnika pametnih telefona, otkrilo je da je skoro 60 odsto njih reklo da se „osjećaju sigurnije“ sa svojim mobilnim telefonima. Tri od 10 osoba reklo je da rutinski provjeravaju svoj mobilni telefon čim se probude.

Prema ovoj anketi, sedam od 10 ljudi „ne može da izdrži“ bez svojih mobilnih telefona. Dvoje od pet učesnika reklo je da su rizikovali povrede jer su gledali u telefon dok šetaju ili trče.

U prosjeku, ispitanici su svakodnevno proveli gotovo tri i po sata na svom telefonu, uključujući 52 minuta provedena na društvenim mrežama.

Mobilni telefon se najviše koristi za slanje poruka, upućivanje poziva i učestvovanje u razgovorima preko Votsapa i sličnih servisa, pokazalo je istraživanje.

U prosjeku, ispitanici su svake nedjelje obavljali 10 poziva i slali 17 poruka, dok je 47 odsto ispitanih reklo da radije šalju poruke nego da upućuju pozive.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Akumulator
Gost
Akumulator

Da ne da ne da ne da ne…

Dan
Gost
Dan

No. Danas to ne može

budala
Gost
budala

Mogu, zivjelo se I bez njega

Goran
Gost
Goran

Nazalost ne mozemo

Send this to a friend