Telefoni

Novi iPhone može izmjeriti visinu čovjeka čak i kada sjedi

Pomoću novog skenera LiDAR modeli Appleovog pametnog telefona iPhone 12 Pro u stanju su izmjeriti visinu osobe, koristeći aplikaciju Measure.

U Appleu tvrde kako visina osobe može biti izmjerena i dok osoba sjedi na stolici.

Kad aplikacija Measure otkrije osobu u searchu kamere automatski će izmjeriti visinu te osobe od tla do vrha njene glave, kose ili šešira.

Dakle, kako bi izmjerili koliko je neko visok otvorite aplikaciju Measure i postavite iPhone tako da je osoba koju mjerite u potpunosti vidljiva u searchu kamere.

Pričekajte dok se ne pojavi crta na vrhu glave te osobe s podatkom o visini, izraženom u centimetrima ili stopama i inčima, zavisno od toga koji sistem mjera koristite. Taj sistem možete namjestiti otvorite li u iPhoneu redom Settings, Measure pa Measure Units.

Dugme kamere u donjem desnom uglu ekrana omogućiće vam snimanje fotografije s prikazanom visinom, kao i dijeljenje fotografije, piše Mac Rumors.

Nova funkcija je ograničena na uređaje opremljene LiDAR-om, dakle modele iPhone 12 Pro Max i iPad Pro 2020.

5

avatar
1000
3
2
0
 
5
TehnoBubimjeračIstinaKonik
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Tehno
Gost
Tehno

Kad se isprazni baterija, kupuje li se novi iSheep, ovaj iPhone, ili kako? Punjaca u kutiji nema. Ili su me castili felerican. U svakom slucaju, mijenjam polovan iPhone 12 Pro Max Turbo Louis Vuitton Gold Platinum Limited Edition Influenser Extra Top, bez punjaca za Nokiu 3310 sa punjacem, moze isto polovan.

mjerač
Gost
mjerač

Za te pare treba da radi i PCR test a ne da mjeri visinu. Lakše je da pitam onog što sjedi, alo malecki , koliko si visok?

Konik
Gost
Konik

A kad leži?

Istina
Gost
Istina

Hahahah, top!

Bubi
Gost
Bubi

A kad se na novcanik popne?

Send this to a friend