Telefoni

Ove aplikacije najviše troše bateriju smartfona

Baterija vašeg smartfona prazni se brže od uobičajenog. Možda je problem u jednoj od ovih aplikacija.

Tportal donosi popis aplikacija koje prazne vašu bateriju brže od uobičajenog.

Snapchat

Snapchat opterećuje vašu bateriju, no postoje rješenja koja će ublažiti ovaj problem. U postavkama uključite opciju Travel i isključite praćenje lokacije.

Tinder

Tinder takođe prati vašu lokaciju i osvježava podatke. Isključite osvježivanje podataka u pozadini, isključite notifikacije ili koristite Tinder putem web browsera.

Aplikacije s vijestima

Aplikacije s vijestima u stalnom su kontaktu sa web serverima i opterećuju bateriju. Stranice sa vijestima pratite u pretraživaču ili pratite njihove objave na Facebooku i Twitteru.

Microsoft Outlook

Ova aplikacija stalno provjerava novu poštu pa radije ručno provjeravajte je li vam stigao novi e-mail ili koristite drugu aplikaciju.

Facebook i Messenger

Facebookove aplikacije jedu bateriju pa bi bilo pametno zamijeniti ih jednostavnijim izadnjima poput Facebook Litea ili Messenger Litea ili, kao u slučaju aplikacija s vijestima, gledajte ih u browseru.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
xyz
Gost
xyz

Cdm najvise trosi

Cojke
Gost
Cojke

Facebook je na svu sreću napravio da je aplikacija FB Lite potpuno beskorisna, tako da je to sigurno aplikacija koja se veoma preporučuje. Sa druge strane Messenger Lite je upotrebljiv.

Send this to a friend