Telefoni

Problem sa matičnom pločom, Apple će besplatno mijenjati iPhone 8

Kompanija Apple je objavila da neki ”iPhone 8” telefoni imaju fabričku grešku, koja može da dovede do različitih problema u radu. Iako nije u pitanju raširena pojava, primjećeno je da neki telefoni koji su prodati između septembra 2017. godine i marta ove godine imaju problem sa matičnim pločama.

Zato je Apple odlučio da otvori „Logic Board Replacement Program“.

Prema riječima zvaničnika iz kompanije, u pitanju je samo mali procenat ”iPhone 8″ telefona koji su se u prodaji našli u prvih šest mjeseci nakon izbacivanja na tržište. Ti telefoni imaju fabrički defekt, koji može da dovede do restartovanja, zamrzavanja ili nemogućnosti uključenja.

Problem je uočen samo na ”iPhone 8″ modelima (ne i na ”iPhone  8 plus”), a vlasnici ovih telefona koji su ih kupili u pomenutom periodu mogu da provjere na sajtu ove kompanije da li se njihovi uređaji nalaze u ovoj grupi.

Ukoliko je to slučaj, Apple će zamijeniti telefon besplatno. Pri tome potrebno je obratiti pažnju, da ako na telefonu postoje neka fizička oštećenja (na primjer slomljen ekran), ona moraju da budu popravljena (po regularnom cjenovniku), prije nego što se izvrši zamjena telefona. Akcija će trajati dok ne istekne tri godine od početka prodaje ovog modela, a korisnicima kojima se zamjene telefoni neće se produživati garancija.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
crnogorac
Gost
crnogorac

Samo neka ste zdravo menadžeri Applea, dosta toga je umrlo zajedno sa Stiv Jobsom.

Send this to a friend