Telefoni

Šta Apple sprema za jesen?

Kao što je to običaj u ovo vrijeme, pristižu nove glasine o dolazećim uređajima kompanije Apple, koji će po ustaljenom obrascu biti predstavljeni tokom septembra.

I ove jeseni nas čekaju novi telefoni, ovaj put sa nešto drugačijom nomenklaturom, kao i osvježeni iPad i iPad Pro tableti, te veći, 16-inčni MacBook Pro. Novi iPhone telefoni će imati tri kamere (osim najpristupačnijeg modela). Osim toga, sada znamo za još nekoliko značajnih noviteta.

Novi iPhone telefoni će podržavati reverse wireless charging, odnosno moći će da pune baterije drugih bežičnih uređaja. Tu je i unaprijeđeni Face ID senzor sa još širim uglovima, piše Engadget.

Što se kamera tiče, Pro modeli će imati tri kamere, i kombinovaće standardan, ultra-širokougaon senzor, kao i telefoto senzor. Očekuje se da će ove kamere nuditi veće rezolucije nego do sada, ali i da će biti efikasnije u uslovima slabog osvjetljenja.

Nasljednik iPhone XR telefona će nositi oznaku “11”, dok će nasljednici XS i XS Max telefona nositi sufiks Pro. Takođe, iPhone 11, uskoro najjeftiniji u ponudi kompanije Apple, će za razliku od iPhone XR modela imati dvije kamere (XR je imao jednu).

Očekuje se da će telefoni zadržati dosadašnji dizajn i da će uglavnom izgledati identično, sa razlikom u vidu kamera modula, koji je povećan da bi prihvatio tri senzora. Veće promjene u tom pogledu se očekuju tek u modelima za 2020. godinu, kada se očekuje unaprijeđeni dizajn, 5G podrška i zadnje 3D kamere, prenosi PC Press.

Što se tableta tiče, nakon osvježavanja iPad Air i iPad Mini tableta početkom godine, Apple bi trebao da uveća dijagonalu osnovnog iPad tableta na 10,2 inča. Istovremeno, iPad Pro modeli će dobiti unapređenja brzine čipova, ali i kamera. Očekuju se još tanje ivice oko ekrana.

Slično se očekuje i kod laptopova, gdje će biti predstavljen 16-inčni MacBook Pro. Prema najavama, on će biti identične veličine kao trenutni 15-inčni modeli, tako da se očekuje da će i ovde uslijediti istanjivanje okvira.

3

avatar
1000
1
2
0
 
3
KićoPoglavnikMilos Radunovic
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Milos Radunovic
Gost
Milos Radunovic

AJFON JR SMECE OD TELEFONA KAO SVE AMERICKO

Poglavnik
Gost
Poglavnik

Pa ti kupi ruski onda i nauči da ugasiš velika slova na toj američkoj tastaturi.

Kićo
Gost
Kićo

I imace specifikacije za nijansu slabije od onog koji imao samsung s10 (ne +). Vazno da se vidi jabuka, jadan narod.

Send this to a friend