Telefoni Istraživanje pokazalo

Sve više vlasnika Ajfona prelazi na Android telefone

Prema istraživanju koje je sproveo BankMyCell, kompanija koja posreduje prilikom prodaje i kupovine mobilnih telefona, mnogo više vlasnika iPhone-a prelazi na Android telefone, nego što Android korisnici prelaze na iPhone.

Do ovog zaključka došli su analizom više od 38.000 korisnika njihovog sajta. Pokazalo se da je u junu ove godine 18.1 odsto vlasnika iPhone menjalo svoj telefon za neki od Android modela telefona. Ako gledamo samo iPhone X, čak 26 odsto korisnika je prešlo na Android, prenosi PC Press.

Prema ovom istraživanju, najviši stepen lojalnosti ka Android-u pokazali su vlasnici Samsung telefona. Samo 7.7 odsto Galaxy S9 telefona je prešlo na iPhone, dok se čak 92.3 odsto ostalo na Android OS-u.

Ranije tokom ove nedjelje, konsultantska kompanija Kantar, objavila je da je u drugom kvartalu ove godine prodaja iOS zasnovanih uređaja činila 36 odsto od ukupne prodaje telefona u SAD-u, što je pad od 2.4 odsto u odnosu na isti kvartal prošle godine. Prodaja Android zasnovanih telefona je u istom periodu porasla za 2.5 odsto (ukupno 61 procenat).

Istovremeno, Gartner je objavio da je prodaja telefona na globalnom nivou u najvećem padu od kada se oni nalaze na tržištu i da se očekuje da će ove godine biti prodato 68 miliona telefona manje nego prošle.

5

avatar
1000
4
1
0
 
5
KirensasapgCheesePrinc od Konikasunčarice
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Kiren
Gost
Kiren

Sve je skuplji a nista da je vauuuu

Cheese
Gost
Cheese

Drug je kupio Huawei P30 Pro, i cini mi se da je taj smartphone makar za klasu bolji od bilo kojeg iz radionice Apple-a.

sasapg
Gost
sasapg

Samo ti se cini. Tih 40+20+40 Mpx nije validno

Princ od Konika
Gost
Princ od Konika

Konačno su i najveći kreteni shvatil.

sunčarice
Gost
sunčarice

Ministru Ivanoviću je to u drugom planu!

Send this to a friend