Telefoni

WhatsApp ispravlja jednu od svojih najvećih mana

Ilustracija

Iako WhatsApp već nudi izbor kvaliteta između “automatski”, “najbolji kvalitet” i “ušteda podataka”, platforma trenutno ne dozvoljava slanje fotografija u njihovoj originalnoj veličini i rezoluciji.

Čak i kada je izabran „najbolji kvalitet“ prilikom slanja fotografija na WhatsAppu, platforma će kompresovati te slike kako bi omogućila brže slanje.

Za one koji cijene kvalitet više od brzine, navodno će biti moguće da šalju slike u njihovom originalnom kvalitetu i rezoluciji, javlja WABetaInfo, prenosi Bug.

Sudeći po njihovim informacijama otkrivenim u najnovijoj beta verziji Android (2.23.2.11) aplikacije, ovo se definitivno može očekivati uskoro.

Kao što možete vidite ispod, opcija bi trebalo da bude u zaglavlju uređivača slika. Međutim, još nije poznato kada tačno će nova funkcija biti dostupna korisnicima.

Za sada se još uvijek može koristiti zaobilazno rješenje promjenom ekstenzije datoteke da bi se ona poslala, odnosno primila kao dokument, a ne kao slika, čime se čuva originalni kvalitet.

Send this to a friend