Telefoni

„Zeleno Wi Fi ostrvo“ za još ljepši boravak na Gorici

NVO „Udruženje ljubitelja Gorice i prirode“, u partnerstvu sa Telenor Fondacijom, počinje realizaciju inicijative „Zeleno Wi Fi ostrvo“ čijim je projektom predviđeno instaliranje pet klupa sa besplatnim Wi Fi signalom, na zapadnoj padini brda sa koje se pruža pogled na grad, javljaju iz Telenora.

Pored klupa, kako kažu u Telenoru, nalaziće se i info table, a projekat obuhvata i izradu web sajta kroz čiji će se sadržaj afirmisati sve značajne karakteristike park-šume.

,,U park-šumi Gorica živi gotovo 70 vrsta ptica i 460 biljnih vrsta. Želimo da podatke o svoj mikro flori i fauni učinimo dostupnijim, što ćemo i omogućiti putem sajta koji ćemo kreirati do kraja godine. To je samo nastavak našeg rada na stvaranju boljih uslova za rekreativce i izletnike na brdu“, rekao je Zoran Bojović iz Udruženja.

Cilj projekta je, kako dodaju, upoznavanje posjetilaca sa prirodnim potencijalima Gorice, ali i povećanje komfornosti boravka na našoj najvećoj park-šumi.

“Tako će tokom jeseni na Gorici biti postavljene anatomske klupe-ležaljke sa wi-fi signalom. Klupe će se uklopiti u ambijent šume, a slobodan pristup internetu učiniće da ta mjesta ubrzo postanu omiljena okupljališta posjetilaca Gorice”, dodaju oni.

Podsjećaju da je Telenor podržala projekat ,,Zeleno Wi Fi ostrvo“ zato što predviđa upotrebu digitalnih tehnologija i interneta za dobro zajednice, uz naročiti doprinos zaštiti životne sredine.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dzidzi
Gost
Dzidzi

Znaci Podjemo na Gorici da uživamo na 5 klupa u dražima interneta,Mos mislit i da se okupljali oko pet klupa ko prvi ugrabi.pa Gorica i takva mjesta treba da su bijeg od tipkanja i navijanja dioptrije.znaci na goricu da treniramo palceve

VaseIme
Gost
VaseIme

WiFi je wishak

bokaa
Gost
bokaa

Mozda sam malo anahron, da se ja pitam zona Gorica bi bila bez wi-fi ja i pozeljno posjetioci bez mobilnih telefona. To bi bila setacko rekreativna zona srdacnih ljudi kkoji vole da direktno komuniciraju, vjezbaju … Pa posle vracanja sa Gorice neka se “bace” na telefone, internete itd. Sigurno da bi im taj sat-dva bez komunikacije bio dodatni plus za… Više »

komentator
Gost
komentator

Bolje bi bilo da su te pare iskoristili za sadnice. Kao da nekome ta golet i odgovara. Vise od pola povrsine brda je golo

Titograđanin
Gost
Titograđanin

Koliko će ovo trajati a da ih ne polome?

Zavisnikod WIFI
Gost
Zavisnikod WIFI

Ja sam zavisnik od WI FI. Svaka čast!???

komentator
Gost
komentator

Svako vise ima taj mobilni internet

Mira
Gost
Mira

I osnovno: cuvajmo Goricu i inventar

montenegrina
Gost
montenegrina

Svaka cast,,Zoran Bojovic veliki ljubitelj Gorice a i Podgorice .Kad bi bilo jos koji kao on mnogo bi nam bilo ljepse.Kolko se sjecam on je postavio i one table sa mapama brda Gorice, bravo !

??GOKU??
Gost
??GOKU??

Blagodarim.

Petar Milacic
Gost
Petar Milacic

E bravo vam ga.umjesto da nema wifi i mobilnih maltretiranja vi wifi…uh…samo neka ste zdravo…
Trebali ste neku teretanicu na otvoreno,staza za skejtere,cesme 2,3…a vi…ooooppppa…zapad.
Bljak

mmsandi
Gost
mmsandi

No sikiriki.. Nece dugo trajat pored nas ovakvih..

Wednesday
Gost
Wednesday

Slažem se za česme na vrhu. Ljetos sam par puta umalo kolabrirao gore, došlo mi bilo da se na hidrant popnem 🙂 A još me živo interesuje kako se niko ne sjeti da pokrene pošumljavanje istočne strane?

Pih
Gost
Pih

Kako istocnu stranu da posumljavaju kad ovi iz DPSa planiraju da prave zgrade sa istocne strane sve do vrha. Evo vec su dolje napravili par zgrada. Polako ali sigurno Gorica kao najomiljeni park Podgoricana nestaje.

Love\'Me\'Now
Gost
Love\'Me\'Now

A posadili bi oni nego ovima dolje smeta polen, eeeh, postasmo vreca cementa ova nasa domovina

Falco
Gost
Falco

Bravo Petre !!!

Send this to a friend